Καινοτομία

Έφοδο στα γραφεία της Google στο Παρίσι

Εφοδο και έρευνα στα γραφεία της Google στο Παρίσι πραγματοποιεί η γαλλική αστυνομία, στο πλαίσιο έρευνας για υποθέσεις φοροδιαφυγής, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με το Reuters, η έφοδος άρχισε στις 5:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα. Πηγή του πρακτορείου στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών είχε αναφέρει παλαιότερα πως η Γαλλία διεκδικεί 1,6 δισ. ευρώ από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό, για απλήρωτους φόρους.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη επιδιώκουν να περιορίσουν τα αφορολόγητα κέρδη πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Γηραιά Ήπειρο.

Ξεχωριστά, η Κομισιόν έχει ήδη ανοίξει δύο μέτωπα ερευνών εναντίον της Google.

Στα τέλη Απριλίου, άνοιξε έρευνα σε βάρος του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, υποπτευόμενη ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android ώστε να περιορίσει τον ανταγωνισμό και να αποκτήσει με άδικα μέσα κυρίαρχη θέση στην αγορά «έξυπνων» συσκευών.

Η Google και η Κομισιόν βρίσκονται επίσης σε αντιπαράθεση από τα τέλη του 2010, όταν οι Βρυξέλλες κατηγόρησε την Google πως προωθεί τις διαφημίσεις της μέσω της μηχανής αναζήτησής της, σε βάρος του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Σχόλια