default-image

Το ρολόι - ρομπότ που θα σας φτιάξει τη διάθεση στο γραφείο

Επιστήμη
Το ρολόι - ρομπότ που θα σας φτιάξει τη διάθεση στο γραφείο

Στο Διεθνές Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης δεν παρουσιάζονται μόνο κορυφαία ρολόγια χειρός, αλλά και μοναδικές δημιουργίες για τον τοίχο ή για το γραφείο μας. Και πρωτοπόρος, πάντα, στα εντυπωσιακά σχέδια, όταν μιλάμε για τέτοιες χρήσης, είναι η MB&F.

Ο ελβετικός οίκος είχε χτυπήσει πριν λίγους μήνες με το Arachnophobia, ένα αριστουργηματικό ρολόι που μπορούσες να κρεμάσεις στον τοίχο ή να ακουμπήσεις στο τραπέζι. Οποιαδήποτε από τις δύο θέσεις, πάντως, θα κατατρόμαζε τη γυναίκα και τα παιδιά σου. Τώρα η MB&F επιστρέφει με ένα απείρως πιο «φιλικό» δημιούργημα που θα ενθουσιάσει την υπόλοιπη οικογένεια, ειδικά τα πιτσιρίκια.

Το Sherman είναι ο μικρός αδερφός του Melchior, ενός ακόμη επιτραπέζιου ρολογιού - ρομπότ που είχε παρουσιάσει πέρσι η MB&F. Κι εκείνο είχε το ίδιο πρόβλημα με την αράχνη. Παραήταν άγριο… Και παραήταν ακριβό. Όxι ότι ο Sherman είναι για όλους, αλλά τουλάχιστον διατίθεται στη μισή τιμή από το αδερφάκι του, αφού η πιο φτηνή του εκδοχή κοστίζει 13.800 ευρώ.

Το ρολόι είναι εξαιρετικά απλό. Δίνει μόνο ενδείξεις ώρας και λεπτών, με τους δείκτες που βρίσκονται στο στήθος του ρομπότ. Ο «εγκέφαλος» του οποίου είναι ορατός χάρη σε ένα γυάλινο ημισφαίριο, ώστε να μπορούμε να χαζέψουμε το μπαλανσιέ και τον τροχό διαφυγής του αυτόματου μηχανισμού που κινεί το ρολόι. Ο μηχανισμός διαθέτει μια εντυπωσιακή φόρτιση κουρδίσματος οκτώ ολόκληρων ημερών και αποτελείται από 148 εξαρτήματα. Τα δύο βιδάκια που μοιάζουν με μάτια είναι το σημείο όπου μπαίνει το κλειδί για να κουρδίσει το ρολόι και να του χαρίσει την αυτονομία του (από τη μία πλευρά), ενώ από την άλλη χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση της ώρας.

Το χρυσό αδερφάκι του Sherman..

Η κατασκευή βγαίνει σε δύο εκδοχές. Στην πιο οικονομική, από παλλάδιο και νίκελ και στην ακριβή (33.000 ευρώ), που είναιεπιχρυσωμένη και στολίζεται με 735 διαμάντια στην περιοχή του κεφαλιού. Για τα 14,3 εκατοστά του ύψους του, ζυγίζει μόλις 0,9 κιλά. Η MB&F θα διαθέσει στην αγορά συνολικά 200 μοντέλα από παλλάδιο, 200 χρυσά και 50 χρυσά με διαμάντια.

Και ο Melchior, ο επιβλητικός του πρόγονος.

Πηγή: askmen.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News