default-image

Η νέα εφαρμογή που προτιμά το Ισλαμικό Κράτος για την προπαγάνδα του

Επιστήμη
Η νέα εφαρμογή που προτιμά το Ισλαμικό Κράτος για την προπαγάνδα του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετατόπιση του τεχνολογικού ενδιαφέροντος των τζιχαντιστών παρατηρείται τον τελευταίο καιρό αφού, καταπώς φαίνεται, το Ισλαμικό Κράτος απορρίπτει το twitter - εφαρμογή που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε για την διάδοση της προπαγάνδας του- και επιλέγει την Telegram.

Όπως αναφέρει το newsbeast.gr, οι τζιχαντιστές, απογοητευμένοι από τα συνεχόμενα μπλοκαρίσματα των "τιτιβισμάτων" τους στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, φαίνεται να εκμεταλλεύονται τόσο την ασφάλεια της Telegram όσο και τις νέες λειτουργίες που εισήχθησαν από την εφαρμογή τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τις οποίες τα μηνύματά τους μπορούν να μεταδίδονται σε απεριόριστο αριθμό μελών που ακολουθούν το κανάλι τους.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η Telegram, εφαρμογή για φορητές συσκευές που έχει ως αντικείμενο το "ασφαλές" messaging, λάνσαρε στις 22 Σεπτεμβρίου τη νέα λειτουργία του "καναλιού" του χρήστη και τέσσερις μέρες αργότερα τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους άρχισαν να "διαφημίζουν" το κανάλι τους, με το όνομα Nashir (Διανομέας), που έχει συγκεντρώσει ήδη 4.500 "συνδρομητές".

Όπως παρατηρήθηκε, υλικό το οποίο έχει ανεβεί σε λογαριασμούς στο Twitter πολύ συχνά έχει εμφανιστεί αρχικά στο Telegram.

To Ισλαμικό Κράτος φαίνεται πως ελπίζει ότι το Telegram, με έδρα το Βερολίνο, θα αποδειχθεί "ασφαλέστερο" για τη δραστηριότητά του από ό,τι το Twitter, όπου η παρουσία του δέχεται έντονο "πόλεμο".

Από πλευράς του το Telegram υποτίθεται πως "κατεβάζει" επίσης παράνομο υλικό, συμπεριλαμβανομένων δημοσιεύσεων που σχετίζονται με την οργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν το Ισλαμικό Κράτος είχε πειραματιστεί και με άλλες, λιγότερο γνωστές, πλατφόρμες (Diaspora, Vkontakte), από τις οποίες "εξορίστηκε". Έκτοτε, το Twitter παραμένει σταθερά πρώτο στην προτίμηση των τζιχαντιστών, αν και είναι σε εξέλιξη ένα αέναο "κυνηγητό" με τους διαχειριστές του δικτύου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News