Καινοτομία

Έρχεται το ξυραφάκι με λέιζερ

Πραγματική επανάσταση στο ξύρισμα υπόσχονται δύο Σουηδοί, που παρουσίασαν ξυραφάκι με λέιζερ που αντικαθιστά την παραδοσιακή λεπίδα.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι εφευρέτες του δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί νερό, λειτουργεί με μια απλή μπαταρία ΑΑΑ και η ακτίνα λέιζερ επαρκεί για 50.000 ώρες ξυρίσματος.

Οι Morgan Gustavsson & Paul Binun που εφηύραν το Kickstarter υπόσχονται βαθύ ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς.

«Το ξύρισμα παραμένει ίδιο εδώ και 5.000 χρόνια, είναι η στιγμή να το φέρουμε στον 21ο αιώνα» λένε οι δημιουργοί της επαναστατικής ιδέας.

Πώς λειτουργεί

Έχει ήδη ανακαλυφθεί ότι οι δέσμες φωτός θα μπορούσαν να κόψουν σκούρα μαλλιά, αλλά το να προσπαθήσεις να κόψεις με δέσμη ανοιχτόχρωμα μαλλιά αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο.

Μετά από μακροχρόνια έρευνα, ανακάλυψαν ένα σωματίδιο στα μαλλιά που ονομάζεται chromophore, που κόβεται όταν χτυπηθεί από μια συγκεκριμένη δέσμη φωτός.

Το συγκεριμένο σωματίδιο το έχουν όλοι οι άνθρωποι, ανεξαιρέτως ηλικίας, φύλου ή φυλής.

Ο Morgan Gustavsson, εργάζεται τα τελευταία 30 χρόνια στο χώρο των καλλυντικών και όπως υποστηρίζει, είχε την ιδέα του ξυραφιού από λέιζερ από το 2001.

Ωστόσο κατάλαβε ότι η ιδέα του ήταν μπροστά από την εποχή του δεδομένου ότι η τεχνολογία λέιζερ δεν ήταν ακόμη στο επίπεδο αυτό. Επί μια δεκαετία ερευνούσε και το 2013 ο Paul Binun ένωσε τις δυνάμεις του μαζί του με αποτέλεσμα να κάνουν ταχύτατη πρόοδο.

Η ιδέα τους φαίνεται ότι πείθει καθώς 19 μέρες πριν κλείσει η πλατφόρμα SKARP έχουν συγκεντρώσει σχεδόν 8.000 υποστηρικτές, οι οποίοι έχουν συνεισφέρει με 1.326.343 εκατομμύρια δολάρια, πολύ πάνω από τον αρχικό στόχος του των 160 χιλιάδων δολαρίων.

Ετσι είναι αισιόδοξοι ότι θα ρίξουν το ξυραφάκι-λέιζερ στην αγορά τον Μάρτιο του 2016, Η τιμή του δεν θα ξεπερνά τα 90 δολάρια.

Σχόλια