default-image

Παράταση εισαγωγής μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πολυτεχνείο

Κρήτη
Παράταση εισαγωγής μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πολυτεχνείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Τμήμα Στρατιωτικών Επιστημών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και η Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης θα προβούν, στα πλαίσια των αυτοχρηματοδοτούμενων Διιδρυματικών Διατμηματικών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Δ.Π.Μ.Σ.) που οργανώνουν, στην εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Μετά από πολλά αιτήματα και προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα καλύτερης και πληρέστερης ενημέρωσης των ενδιαφερομένων, παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τις παρακάτω κατευθύνσεις σπουδών των Δ.Δ.Π.Μ.Σ.:

• Σχεδίαση & Επεξεργασία Συστημάτων (Systems Engineering)

• Εφαρμοσμένη Επιχειρησιακή Έρευνα και Ανάλυση.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30ή Σεπτεμβρίου 2015.

Τα δύο Δ.Δ.Π.Μ.Σ. είναι διετή και οδηγούν στην απονομή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Επιχειρησιακή Έρευνα και Ανάλυση, καθώς και στην απονομή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη Σχεδίαση & Επεξεργασία Συστημάτων (SystemsEngineering). Στα πλαίσια των δύο ανωτέρω Δ.Δ.Π.Μ.Σ. υπάρχει η δυνατότητα για εκπόνηση και διδακτορικών διατριβών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Τα προγράμματα απευθύνονται τόσο σε αξιωματικούς όλων των ειδικοτήτων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και σε αποφοίτους Α.Ε.Ι. που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία σε δύο πολύ σημαντικά αντικείμενα αποκτώντας ένα ισχυρό τίτλο σπουδών. Επιπλέον, τα Δ.Δ.Π.Μ.Σ. δίνουν τη δυνατότητα παρακολούθησης ενός σημαντικού αριθμού μαθημάτων που προσφέρονται για πρώτη φορά από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας. Η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται στις εγκαταστάσεις της Σ.Σ.Ε. ενώ στους μεταπτυχιακούς φοιτητές παρέχεται και η δυνατότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με την υποστήριξη των σύγχρονων τεχνολογιών.

Τα Δ.Δ.Π.Μ.Σ. αναμένεται να παράγουν υψηλού επιπέδου εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσουν τις δέουσες και αναγκαίες προϋποθέσεις για διεξαγωγή συγκροτημένης έρευνας σε σύγχρονες περιοχές ενδιαφέροντος τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Α.Ε.Ι. όσο και των μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών της χώρας. Επίσης, τα δύο πρωτοποριακά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών προβάλλουν τη χώρα και αναμένεται να αποτελέσουν ένα σημαντικό πόλο έλξης ξένων σπουδαστών, ενώ θα δημιουργήσουν αρκετές νέες θέσεις εργασίας, δίνοντας απασχόληση σε νέους επιστήμονες.

Οι εγγραφές των επιλεγέντων θα γίνονται από την Τετάρτη 7 έως και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015. Η έναρξη των μαθημάτων του Α' εξαμήνου για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 και το πέρας του την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2015.

Οι αιτήσεις, τα έντυπα, οι σχετικές οδηγίες και κάθε σχετική πληροφόρηση για τους ενδιαφερόμενους παρέχονται στην ιστοσελίδα των Προγραμμάτων www.sse-tuc.edu.gr και από τη γραμματεία των Δ.Δ.Π.Μ.Σ. στο τηλέφωνο 2108904256.

Οι διευθυντές των Δ.Δ.Π.Μ.Σ. είναι οι κ. Νικόλαος Ιω. Δάρας, καθηγητής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και Νικόλαος Φρ. Ματσατσίνης, καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News