default-image

Αυτοκίνητο που παρέχει ρεύμα στο σπίτι

Επιστήμη
Αυτοκίνητο που παρέχει ρεύμα στο σπίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (17-27 Σεπτέμβριου), η Mitsubishi θα παρουσιάσει ένα μοντέλο που έχει την δυνατότητα να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι.

Ο λόγος για το Outlander PHEV, το οποίο εξοπλίζεται με το σύστημα V2H Power Supply. Η αμφίδρομη τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος με χρήση τεχνολογίας V2H μεταξύ EV και σπιτιού που ήδη εφαρμόζεται στην Ιαπωνία θα λανσαριστεί στην Ευρώπη με το νέο Outlander PHEV.

Το ιαπωνικό αυτοκίνητο δεν είναι απλά ένα μέσον μεταφοράς. Χάρη στην V2H δυνατότητα αποκτά πρόσθετη αξία αφού μπορεί να τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό το σπίτι όταν είναι σταματημένο από την ηλεκτρική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρία. Επιπρόσθετα, όταν συνδέεται σε ένα Home Electricity Management System (HEMS) επιτρέπει την πιο αποδοτική χρήση του οικιακού ηλεκτρικού ρεύματος μειώνοντας τις σπατάλες.

Εξάλλου, όταν συνδυάζεται με ηλιακές ή άλλου είδους πηγές ανανεώσιμης ενέργειας, το νέο Outlander PHEV καθιστά τη χρήση ηλεκτρισμού πιο αποδοτική και πιο φιλική προς το περιβάλλον για το σπίτι.

Το Outlander PHEV είναι ένα plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα. Εξοπλίζεται με δυο ανεξάρτητα μοτέρ για την κίνηση των εμπρός και πίσω τροχών, και μία υψηλής χωρητικότητας μπαταρία τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα για ηλεκτρική οδήγηση χωρίς χρήση βενζίνης ή εκπομπές CO2.

Ο θόρυβος από τον κινητήρα, τα ελαστικά και τον αέρα έχουν μειωθεί σημαντικά χάρη σε 30 και πλέον βελτιώσεις όπως η προσθήκη έξτρα ηχοαπορροφητικών και ηχομονωτικών υλικών, η χρήση αντικραδασμικού υλικού και τα νέα αμορτισέρ.

Επίσης διαθέτει εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας. Ξεχωρίζουν το Ultrasonic misacceleration Mitigation System, που περιορίζει την πιθανότητα ατυχήματος με έλεγχο των εμπρόσθιων ή οπίσθιων εκκινήσεων, σε ακούσιο πάτημα του γκαζιού, εάν ανιχνευτεί ένα άλλο όχημα ή εμπόδιο στη πορεία του οχήματος.

Το Multi-around Monitor (κάμερα πολλαπλών κατευθύνσεων) που προσφέρεται σε ανώτερα επίπεδα εξοπλισμού και βοηθά τον οδηγό να παρκάρει και να ελίσσεται σε στενούς χώρους προσφέροντας μία πανοραμική εικόνα γύρω από το όχημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News