Καινοτομία

"Έξυπνη" τηλεόραση θα ζουμάρει στην εικόνα

Μια «έξυπνη» τηλεόραση που θα μπορεί να προσαρμόζεται πλήρως στις ανάγκες του κατόχου της οραματίζεται η Samsung. Ο λόγος για μια καινοτόμο τεχνολογία, η οποία με τη βοήθεια του λογισμικού παρακολούθησης του βλέμματος του τηλεθεατή, θα αναγνωρίζει αν εκείνος δυσκολεύεται να διακρίνει ή ακόμα και να διαβάσει κάτι σε κάποιο σημείο της οθόνης με αποτέλεσμα να το μεγεθύνει.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να «ζουμάρει» σε κάποιο σημείο της εικόνας ή ακόμα και στους υπότιτλους, προσφέροντας στον χρήστη εμπειρία τηλεθέασης από το μέλλον.

Στο κείμενο της πρωτοποριακής πατέντας, ο νοτιοκορεατικός κολοσσός αναφέρει: «Ο δέκτης αναπροσαρμόζεται στα νέα δεδομένα αυτόματα, ή ζητάει από τον χρήστη την έγκρισή του προτού προχωρήσει στην αναπροσαρμογή του προβαλλόμενου υλικού».

«Σε κάποιες περιπτώσεις, θα εμφανίζεται στην οθόνη ένα ειδικό μενού από το οποίο ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τις ρυθμίσεις της αρεσκείας του. Παραδείγματα αναπροσαρμογής της οθόνης αποτελούν π.χ. η μεγέθυνση των προβαλλόμενων εικόνων, η αύξηση της φωτεινότητας της οθόνης για καλύτερη ορατότητα, η αλλαγή του τύπου της γραμματοσειράς σε προβαλλόμενο κείμενο, του μεγέθους των γραμμάτων ή ακόμα και του χρώματος».

Σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες ανίχνευσης χειρονομιών και αναγνώρισης φωνητικών εντολών της εταιρείας, η εν λόγω τεχνολογία θα μπορούσε να χαρίσει νέο χαρακτήρα από το μέλλον στις «έξυπνες» τηλεοράσεις της.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία θεωρεί ότι η τεχνολογία παρακολούθησης του βλέμματος του κατόχου της, θα μπορούσε να ειδοποιήσει τον χρήστη σε περίπτωση ανίχνευσης ή επιδείνωσης προβλημάτων όρασης.

Σχόλια