Καινοτομία

Άτλας: Το ρομπότ "Εξολοθρευτής" της Google

Ονομάζεται Άτλας και πρόσφατα ολοκλήρωσε έναν μοναδικό άθλο: με ύψος 1.88 και βάρος 150 κιλά, κατάφερε να τρέξει σε ένα μονοπάτι στη μέση ενός πραγματικού δάσους. Και όλα αυτά χωρίς να πέσει ούτε μία φορά, ξεπερνώντας τις δυσκολίες από το ανώμαλο έδαφος και τα αναπάντεχα εμπόδια.

Το ανθρωποειδές ρομπότ δημιουργήθηκε για λογαριασμό της Google από την εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Boston Dynamics και θεωρείται ένα από τα πιο εξελιγμένα ρομπότ που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Χάρη στο ενσωματωμένο λογισμικό μπορεί να μεταφέρει πυροσβεστήρα και να οδηγήσει αυτοκίνητο ενώ έχει καταφέρει να μιμηθεί το περίφημο «χτύπημα του πελαργού», από την ταινία "Karate Kid".

Ο Άτλας είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο, τιτάνιο και ατσάλι και λαμβάνει ενέργεια μέσω μιας υδραυλικής αντλίας, η οποία στις επόμενες εκδόσεις θα καταργηθεί.

Το πρότζεκτ χρηματοδοτείται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό των ΗΠΑ καθώς εκτιμάται ότι η νέα γενιά των ρομπότ θα είναι σύντομα σε θέση να λαμβάνει μέρος σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Δεν είναι λίγοι πάντως αυτοί, που στο πρόσωπο του Άτλαντα βλέπουν τις πολεμικές μηχανές του μέλλοντος, τύπου «Εξολοθρευτή» που τρέχουν και σκαρφαλώνουν σαν άνθρωποι και ετοιμάζονται για τα πεδία των μαχών

Πηγή: news. gr

Σχόλια