Καινοτομία

Νέα υπηρεσία αναζήτησης ξενοδοχείων από την Google

H Google εισήγαγε μια νέα υπηρεσία αναζήτησης και κράτησης ξενοδοχείων.

Η εταιρεία δοκιμάζει την υπηρεσία, προκειμένου να καταλήξει στα χαρακτηριστικά που θα επιτρέψουν στους χρήστες να βρίσκουν και να κάνουν κράτηση σε διαθέσιμα δωμάτια, χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουν σε άλλες ιστοσελίδες.

Όταν οι χρήστες ψάχνουν για ξενοδοχεία σε κάποια συγκεκριμένη τοποθεσία, μπορούν να δουν μια λίστα αποτελεσμάτων.

Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται ξενοδοχεία που προσφέρονται στη χαμηλότερη τιμή, η κατηγορία τους καθώς και αξιολογήσεις και σχόλια χρηστών. Στη συνέχεια οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν κράτηση, όπως θα έκαναν αν πήγαιναν σε κάποια άλλη ιστοσελίδα.

Η Google δοκιμάζει την υπηρεσία σε έναν περιορισμένο αριθμό ακινήτων στις ΗΠΑ, αναφέρει το Tnooz και χρησιμοποιεί αποτελέσματα από άλλες δημοφιλείς ιστοσελίδες, όπως οι Hotels.com και Hotwire.com.

Όταν οι χρήστες επιλέξουν το κουμπί «κράτηση», μπορούν να εισάγουν τις προσωπικές τους πληροφορίες, τα στοιχεία της κάρτας τους και να ολοκληρώσουν την κράτησή τους, αντί να χρειάζεται να επισκεφθούν κάποια άλλη σελίδα.

Τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πληρώνουν μια προμήθεια επί των επιβεβαιωμένων κρατήσεων, ανακοίνωσε η εταιρεία, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.

Σχόλια