Καινοτομία

Μεγαθήρια του ίντερνετ κατά της παιδικής πορνογραφίας

Ίδρυμα που αγωνίζεται κατά του υλικού παιδεραστίας στο Ίντερνετ, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι κολοσσοί του Ίντερνετ στις ΗΠΑ, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα σχέδιο που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της διάδοσης εικόνων παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές εταιρείες Facebook, Google, Microsoft, Twitter και Yahoo, συμφώνησαν για την υιοθέτηση ενός συστήματος που επιτρέπει να αναγνωρίζονται και να μπλοκάρονται οι εικόνες παιδικής πορνογραφίας, ανακοίνωσε το ίδρυμα Internet Watch Foundation (IWF).

Αναλυτές του ιδρύματος αυτού θα εντοπίζουν με ένα «ψηφιακό σημάδι» τις ακατάλληλες εικόνες, το οποίο θα επιτρέπει στις εταιρείες που συνεργάζονται μαζί του να τις φιλτράρουν ή να εμποδίζουν την πρόσβαση των χρηστών τους σε αυτές, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα αυτό που εδρεύει στην Βρετανία.

«Αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες θυμάτων θα μπορούν να αναγνωριστούν και να καταργηθούν πιο γρήγορα και θα μπορούμε να εμποδίσουμε τις ήδη γνωστές εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων να κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο», δήλωσε η πρόεδρος του IWF Σούζι Χάργκρεϊβς.

Αυτό το νέο σύστημα μπορεί αλλάξει τπους όρους στον αγώνα κατά της παιδικής πορνογραφίας, υπογράμμισε η ίδια.

Σχόλια