default-image

Apple-BMW:θα συνεργαστούν;

Επιστήμη
Apple-BMW:θα συνεργαστούν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Apple και η αυτοκινητοβιομηχανία BMW φαίνεται ότι είναι σε συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο μεταξύ τους συνεργασίας, στον χώρο του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuters και του Manager Magazin, στο πλαίσιο αυτών των διερευνητικών επαφών έχει γίνει και ένα ταξίδι στελεχών της Apple στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία, όπου ενημερώθηκαν από πρώτο χέρι για τη διαδικασία παραγωγής των μοντέλων i3.

«Τα στελέχη της Apple εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι έχουμε εγκαταλείψει τις παραδοσιακές προσεγγίσεις στην κατασκευή αυτοκινήτων και χρησιμοποιούμε πλέον νέες τεχνικές», τόνισε στο Reutersανώτερο στέλεχος της BMW.

Οι συζητήσεις όπως φαίνεται δεν περιορίζονται στα συστήματα infotainment που εγκαθίστανται στα μοντέλα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Αντίθετως , φαίνεται ότι αντικείμενο των συζητήσεων είναι να παράγουν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και το ενδιαφέρον της Apple να εισέλθει στη συγκεκριμένη αγορά.

Εντούτοις, η γερμανική πλευρά υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις με την Apple σχετικά με κάποιο κοινό πρόγραμμα ανάπτυξης νέου οχήματος, ενώ η Apple αρνείται να προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Ωστόσο, το Reuters επιμένει ότι οι συζητήσεις γίνονται ανάμεσα σε ανώτερα στελέχη των δύο πλευρών και ίσως να βρίσκονται κοντά στο τελικό τους στάδιο.

Προφανώς όμως υπάρχει αμοιβαίο συμφέρον. Η BMW δεν μπορεί να λανσάρει αυτοκίνητα νέας γενιάς χωρίς τα αντίστοιχα στοιχεία τεχνολογίας σε επίπεδο τηλεπικοινωνιών και λογισμικού. Από την άλλη η Apple που ενδιαφέρεται για την παραγωγή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, είναι γεγονός ότι χρειάζεται έναν ισχυρό συνέταιρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News