default-image

E.Musk και S.Hawking κατά της στρατιωτικής χρήσης των ρομπότ

Επιστήμη
E.Musk και S.Hawking κατά της στρατιωτικής χρήσης των ρομπότ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Elon Musk, ο Stephen Hawking και άλλες προσωπικότητες προειδοποιούν για τους μελλοντικούς κινδύνους από την στρατιωτική χρήση των ρομπότ.

Τόσο ο Elon Musk, όσο και ο Stephen Hawking σπεύδουν να χαρακτηρίσουν τα στρατιωτικά ρομπότ ως το καλάσνικοφ του αύριο, καθώς το εν λόγω όπλο όντας προσιτό και εύκολο στην μεταφορά ευθύνεται για πολλούς θανάτους σε παγκόσμιο επίπεδο. Μαζί με τον Elon Musk και τον Stephen Hawking συμπαρατάσσονται άλλες 1000 προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της εξερεύνησης του διαστήματος.

Όλοι τους έχουν βάλει την υπογραφή τους σε μία ανοιχτή επιστολή που έχει ως σκοπό της την παύση της ανάπτυξης αυτόνομης στρατιωτικής τεχνολογίας. Η επιστολή αυτή θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη που διοργανώνεται στο Μπουένος Άιρες. Την επιστολή μπορεί κανείς να τη διαβάσει κάνοντας στη διεύθυνση

Εκτός από τα αυτόνομα ρομπότ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικές αποστολές, ανάλογοι κίνδυνοι ελλοχεύουν και στη στρατιωτική χρήση των ιπτάμενων drones, καθώς και άλλων εφαρμογών που μέχρι σήμερα θεωρούνται άκακα. Πολλοί επικριτές του Elon Musk και της ομάδας που υπογράφει την επιστολή τονίζουν ότι τα αυτόνομα στρατιωτικά συστήματα βρίσκονται σε υπηρεσία από το 1990 με την μορφή πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Πηγή: pestaola.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News