Καινοτομία

Πράσινο φως για τον πανίσχυρο πύραυλο της NASA

Ο πανίσχυρος πύραυλος SLS υπόσχεται επανάσταση στην εξερεύνηση του Διαστήματος.

Ονομάζεται Space Launch System και θα είναι ένας πύραυλος υγρών καυσίμων που θα μεταφέρει πιο μακριά από οποιοδήποτε άλλο σύστημα προώθησης επανδρωμένα σκάφη και φορτία.

Επιπλέον ο SLS θα μπορεί να μεταφέρει πολύ μεγαλύτερο βάρος και κατά συνέπεια μεγαλύτερα σκάφη και μεγαλύτερα φορτία.

H NASA έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή του SLS.

Θα μας στείλει στον Αρη

Η δυνατότητα εκτόξευσης όσο το δυνατόν μεγαλύτερων σκαφών και φορτίων σε όσο το δυνατόν πιο μακρινή απόσταση από τη Γη, δίνει νέες δυνατότητες στη διαστημική εξερεύνηση. Επί παραδείγματι ένας πολύ ισχυρός πύραυλος θα διευκολύνει μια επανδρωμένη αποστολή στον Αρη ή σε ένα αστεροειδή.

Ο SLS όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του, θα έχει ύψος 128 μέτρα και σύμφωνα με τους κατασκευαστές του θα μπορεί να μεταφέρει στο Διάστημα φορτία βάρους περίπου 150 τόνων.

Ο SLS θα λαμβάνει ισχύ από τέσσερις μηχανές RS-25. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι δοκιμές της μηχανής και αν όλα πάνε κατ' ευχήν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της NASA η κατασκευή του πυραύλου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2018 και θα γίνει τότε και η πρώτη πτήση του.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της NASA στην πρώτη του αποστολή ο SLS θα μεταφέρει στο Διάστημα το επίσης νέο διαστημικό σκάφος Orion με το οποίο θα πραγματοποιούνται επανδρωμένες αποστολές.

Η NASA ελπίζει ότι τα επόμενα τρία χρόνια  θα πραγματοποιηθεί το παράτολμο σχέδιο της να αρπάξει ένα μικρό αστεροειδή και να τον τοποθετήσει σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.

Στην πρώτη αυτή πτήση του, ο SLS θα μεταφέρει μια επανδρωμένη αποστολή σε αυτόν τον αστεροειδή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια