default-image

Mcity: θα κρίνει ποια αυτόνομα οχήματα θα υπάρχουν στο μέλλον

Επιστήμη
Mcity: θα κρίνει ποια αυτόνομα οχήματα θα υπάρχουν στο μέλλον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκταση 128 στρεμμάτων θα διαθέσει το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν για να δοκιμάζονται οι τεχνολογίες των δικτυωμένων και των αυτόνομων οχημάτων με την φιλοδοξία να οδηγήσουν στην υιοθέτηση των οχημάτων χωρίς οδηγό. Το MCity βρίσκεται στο Μίσιγκαν, την πολιτεία όπου εδρεύουν 375 ερευνητικά κέντρα, εκεί όπου σημειώνεται η μεγαλύτερη συγκέντρωση μηχανικών ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Mcity σχεδιάστηκε από την διεπιστημονική επιτροπή του πανεπιστημίου MTC -όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα- σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών του Μίσιγκαν (MDOT).

Η πόλη έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσομοιώνει τις συνθήκες στις αστικές και προαστιακές περιοχές, με ένα εκτενές οδικό δίκτυο με διασταυρώσεις, σήματα κυκλοφορίας, φωτισμό στους δρόμους, εικονικές προσόψεις κτιρίων, πεζοδρόμια και εμπόδια από κατασκευαστικές οδικές εργασίες. Σκοπός του, να υποστηρίζει την διαρκή, επαναλαμβανόμενη και αυστηρή δοκιμή νέων τεχνολογιών σε δημόσιους δρόμους και αυτοκινητόδρομους, ακόμα και υπό αντίξοες (τεχνητά) συνθήκες.

Ιδιαίτερη αξία για τους ερευνητές έχει η δυνατότητα αλλαγών στην διαρρύθμιση του Mcity, προκειμένου να δοκιμαστεί η εκάστοτε τεχνολογία σε ιδιαίτερες συνθήκες -όπως για παράδειγμα, πώς θα αντιδράσει το όχημα μπροστά σε πινακίδες με γκράφιτι ή διαχωριστικές γραμμές που έχουν ξεθωριάσει.

Στο Mcity θα δοκιμαστούν τεχνολογίες που αφορούν στην επικοινωνία των οχημάτων όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και με την δικτυωμένη υποδομή -παρεμπιπτόντως, το θέμα αυτό αφορά στα εμπόδια που βρίσκονται στον δρόμο προς το 5G- καθώς και διαφορετικά επίπεδα αυτοματισμού των οχημάτων έως και τα αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό.

Ένας από τους κύριους στόχους του Mcity είναι να κυκλοφορήσουν τα πρώτα αυτόματα οχήματα -ανάμεσά τους και χωρίς οδηγό- στην πόλη Ανν Άρμπορ της πολιτείας το 2021.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News