Καινοτομία

Δυνατός ήχος που μπορείς να τον δεις (!)

Η Sony δοκιμάζει την ηχητική ισχύ του ηχείου της, MHC-V7D, οπτικοποιώντας τα ηχητικά κύματα του επιτυχημένου τραγουδιού Hideaway της Kiesza.

Εκτελώντας ένα συνδυασμό πειραμάτων οπτικοποίησης των ηχητικών κυμάτων (Cymatics), η Sony δημιούργησε ένα βίντεο ανακατεύοντας το φως, το χρώμα και τον ήχο για να προβάλλει τις δυνατότητες ακουστικής πίεσης και φωτισμού του νέου ηχείου της, MHC-V7D.

Στο βίντεο η Sony χρησιμοποιεί την οπτικοποίηση των ηχητικών κυμάτων (Cymatics) για να κάνει την άμμο, το νερό και την μπογιά να χορέψουν στους ήχους της επιτυχίας Hideaway της Kiesza, σε μια προσπάθεια να οπτικοποιήσει την αληθινή ισχύ του.

Το εφέ οπτικοποίησης των ηχητικών κυμάτων ανακαλύφθηκε το 1680, από τον Robert Hooke, και αναφέρεται στη μελέτη της οπτικοποίησης του ήχου, συνήθως μέσω ελεγχόμενης μετατόπισης των σωματιδίων πάνω σε δονούμενες πλάκες ή μεμβράνες. Σε αυτό το πείραμα οι δονήσεις δημιουργήθηκαν από τον ισχυρό ήχο του MHC-V7D της Sony.

Ο Alberto Ayala, Διευθυντής στο τμήμα Vision and Sound στη Sony Europe δήλωσε: «Το MHC-V7D παντρεύει τον εξαιρετικό ήχο και τα οπτικά εφέ όπως την τεχνολογία ελέγχου κινήσεων και τα ηχεία LED, δημιουργώντας μία μοναδική εμπειρία ήχου. Η ομορφιά της οπτικοποίησης των ηχητικών κυμάτων είναι ότι δημιουργεί, στην κυριολεξία, εικόνες από την πίεση του ήχου του MHC-V7D και συνδυάζει ήχο και εικόνα, με τέτοιον τρόπο, ώστε οι άνθρωποι να δουν το Hideaway κάτω από ένα εντελώς διαφορετικό πρίσμα, όπως όταν το ακούν μέσω των συστημάτων ήχου υψηλής ισχύος».

Στο βίντεο, το γούφερ τροφοδοτεί διάφορα οπτικά εφέ που σχεδιάστηκαν για να συντονιστούν με τα όργανα, τις ηχητικές κορυφώσεις και τα φωνητικά στο Hideaway, και με αυτόν τον τρόπο μιμείται το ταξίδι του τραγουδιού από τη σκοτεινή και αθόρυβη αρχή του μέσα στο γούφερ, προς ένα τελικό οπτικό κρεσέντο, που ζωντανεύει την επιστήμη του ήχου.

Τα υδάτινα ηχητικά γλυπτά, που δημιουργήθηκαν με ένα τρυβλίο petri γεμάτο με βότκα και τοποθετημένο πάνω στο υπό-γούφερ του MHC-V7D, «μεταφράζουν» αυτό το αόρατο κομμάτι σε ομόκεντρους κύκλους που τριπλασιάζονται παράλληλα με το ηχητικό κομμάτι.

Μετά έρχεται η ισχύς του ήχου, η οποία οπτικοποιείται από ένα δίσκο Chladni - ένα λεπτό μεταλλικό φύλλο καλυμμένο με άμμο και τοποθετημένο πάνω από το ηχείο - όπου μπορείτε να θαυμάσετε το όμορφο εφέ των ηχητικών συχνοτήτων του τραγουδιού Hideaway, οι οποίες μετατρέπουν την άμμο σε μια σειρά από σχέδια, που δίνουν μορφή στην αντήχηση του τραγουδιού.

Το Ferrofluid χρησιμοποιήθηκε για να επιδείξει την τεχνολογία ελέγχου κινήσεων του MHC-V7D. Αποτελείται από μικροσκοπικά σωματίδια (με διάμετρο περίπου 10 nm) μαγνητικού στερεού, το οποίο αναστέλλει την ιδιότητά του σε υγρό μέσο. Το Ferrofluid έχει τις ιδιότητες των υγρών και τις μαγνητικές ιδιότητες των στερεών. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνήτες συγχρονισμένους με το ρυθμό του Hideaway, το Ferrofluid παραμορφώνεται ρυθμικά σε μια εικόνα αφηρημένων κορυφώσεων, που επιδεικνύουν τα εντυπωσιακά μπάσα του τραγουδιού, αντιδρώντας εγκαίρως με τη μουσική, ενώ παράλληλα αναπαριστούν έναν hands free τρόπο για να αλληλεπιδράτε με το MHC-V7D, μέσω του ελέγχου κινήσεων. Το ferrofluid φωτίζεται με φώτα που ταιριάζουν με τα ρυθμιζόμενα φώτα για πάρτι, τα οποία μπορείτε να συγχρονίσετε με το ρυθμό της μουσικής.

Τέλος, για να επιδειχθεί η τεχνολογία Smart High Power του ηχείου, η οποία δημιουργεί μια απίστευτη πίεση ήχου της τάξης των 1550w και μπάσα που συγκλονίζουν συθέμελα, τοποθετήθηκε ένας συνδυασμός τριών χρωμάτων που χορεύουν κατευθείαν πάνω στο γούφερ. Όσο ακούγεται το Hideaway, βλέπουμε την μπογιά σε πάρα πολύ αργή κίνηση, καθώς «πηδάει» στο ρυθμό της μουσικής, ενώ τα χρώματα αναμιγνύονται και πέφτουν σταγονίδια μπογιάς ζωγραφίζοντας μια εικόνα με την ισχύ και την πίεση του ήχου από το MHC-V7D.

Το MHC-V7D αποδίδει μπάσα με 1550W πίεσης ήχου (RMS 1440W, 105,5 dB SPL), χάρη στην νέα τεχνολογία Smart High Power της Sony. Διαθέτει, επίσης, την τεχνολογία Clear Audio+ της Sony για βελτιωμένες ρυθμίσεις ήχου με ένα μόνο άγγιγμα, καθώς και τη λειτουργία Football, η οποία βελτιώνει την αίσθηση, που αποκομίζετε όταν παρακολουθείτε αθλητικές εκδηλώσεις. Το MHC-V7D προσφέρει ιδανικό ήχο για κάθε περίσταση, είτε κάνετε πάρτι, βλέπετε έναν αγώνα, είτε χαλαρώνετε στο σπίτι σας.

Πηγή: pestaola. gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια