Καινοτομία

Ξενοδοχείο στην Ιαπωνία με ρομποτικούς υπαλήλους

Ένα διαφορετικό ξενοδοχείο από όσα έχουμε συνηθίσει είναι το Henn-na Hotel στην Ιαπωνία.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην πόλη Ναγκασάκι της Ιαπωνίας, εγκαινιάστηκε στις 17 Ιουλίου 2015 και αντί για προσωπικό έχει ανθρωποειδή ρομπότ. Έχει χωρητικότητα 72 δωματίων.

Χρησιμοποιεί την υψηλή τεχνολογία, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες του, να καθαρίζονται τα δωμάτια, να βοηθούν στην μεταφορά των αποσκευών και να εκτελούν όλες τις εργασίες που απαιτούνται σε ένα μοντέρνο ξενοδοχείο.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία των ανθρωπόμορφων ρομπότ είναι ότι θα μπορούν να ανταποκρίνονται στη γλώσσα του σώματος των επισκεπτών του Henn-na Hotel.

Tα ανθρωπόμορφα ρομπότ θα μπορούν να μιλήσουν Αγγλικά, Ιαπωνικά, Κινέζικα, Κορεάτικα και θα διατηρούν οπτική επαφή με τα μάτια με τον συνομιλητή τους.

Επίσης, θα μπορούν να κάνουν κάποιες ανθρώπινες κινήσεις, όπως το να ανοιγοκλείνουν τα βλέφαρα, να βγάζουν ήχο που θυμίζει τον ήχο της αναπνοής και να αλλάζουν τον τόνο της φωνής τους.

Στο ξενοδοχείο Henn-na Hotel υπάρχουν συνολικά 10 ρομπότ, ενώ υπάρχει και ομάδα υποστήριξής τους, αποτελούμενη φυσικά από ανθρώπους.

Το Henn-na Hotel, εκτός από τα ρομπότ, θα έχει υψηλή τεχνολογία και στο εσωτερικό των δωματίων. Συγκεκριμένα θα υπάρχει αναγνώριση προσώπου για το ξεκλείδωμα του δωματίου και παροχή tablets στο δωμάτιο. Τέλος ρύθμίζεται αυτόματα η θερμοκρασία του δωματίου σε σχέση με το αν κρυώνει ή όχι ο ένοικος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια