default-image

Το μικρότερο ηλεκτρικό "σπαστό" ποδήλατο

Επιστήμη
Το μικρότερο ηλεκτρικό "σπαστό" ποδήλατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση διευκολύνουν τους αναβάτες στις ανηφόρες και επιτρέπουν σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να υιοθετήσουν τις "πράσινες" μορφές μετακίνησης. Το μειονέκτημά τους είναι το μεγαλύτερο βάρος σε σύγκριση με τα κανονικά ποδήλατα.

Το A-Bike Electric παρουσιάζει ενδιαφέρον διότι είναι το ελαφρύτερο και πιο "μαζεμένο" ηλεκτρικό πτυσσόμενο ποδήλατο που έχει κατασκευαστεί ποτέ, όπως και το A-bike του Σερ Κλάιβ Σινκλέρ ήταν ένα από τα μικρότερα και ελαφρύτερα ποδήλατα.

Ο Σινκλέρ συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή προϊόντος Άλεξ Καλογρούλη πάνω στο αρχικό σχέδιο. Στη συνέχεια ο ελληνικής καταγωγής σχεδιαστής ανέπτυξε την ηλεκτρική έκδοση.

Το A-Bike Electric διπλώνει σε δέκα μόλις δευτερόλεπτα και διακρίνεται για μερικά εξαιρετικά πλεονεκτήματα: είναι ένα ευέλικτο όχημα ιδανικό για μετακινήσεις στην πόλη, αφού χωράει εύκολα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης δεν χρειάζεται να το αλυσοδένουμε στο δρόμο αφού το μικρό του μέγεθος επιτρέπει τη φύλαξή του σε κλειστούς χώρους.

Γνωρίζοντας ότι κανείς δεν είναι τέλειος, τα πλεονεκτήματα συνοδεύονται από αντίστοιχα μειονεκτήματα. Οι μικροί τροχοί μεταφράζονται σε αστάθεια και η ποδηλασία είναι πιο άνετη σε ομαλά εδάφη. Ομοίως, η ανάπτυξη ταχύτητας πάνω από 16 χλμ/ ώρα απαιτεί "ατσάλινα νεύρα" και "αυξημένη προσήλωση".

Το A-Bike Electric διατίθεται στην πλατφόρμα μικροχρηματοδότησης Kickstarter όπου έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον αρχικό στόχο.

Πηγή: econews.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News