default-image

Μήνυση των εργαζομένων της Apple στην εταιρεία

Επιστήμη
Μήνυση των εργαζομένων της Apple στην εταιρεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρούς λόγους να ανησυχεί για τη φήμη της Apple, έχει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tim Cook, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το πρακτορείο Bloomberg.

Αιτία γι' αυτό, η μήνυση που κατέθεσε εναντίον της εταιρείας, μια ομάδα εργαζομένων, ζητώντας αποζημίωση για το χρόνο που έχαναν, όταν υποχρεώνονταν σε ψάξιμο των ηλεκτρονικών τους συσκευών και τσαντών, μετά από τα διαλείμματα για φαγητό, αλλά και μετά το πέρας της βάρδιάς τους.

Αν και τη μήνυση επέβαλε προ διετίας μια μικρή ομάδα πρώην εργαζομένων, τώρα οι ίδιοι ζητούν από δικαστή να τους επιτρέψει να προσθέσουν στη μηνυτήρια αναφορά πάνω από 12.400 πρώην συναδέλφους τους από 52 καταστήματα της Καλιφόρνια. Μια τέτοια κίνηση, θα βάλει την πιο πολύτιμη εταιρεία τεχνολογίας του κόσμου σε δίκη για τις πρακτικές της στη μεταχείριση του προσωπικού.

Κατά τον Μάικλ Ριτς, καθηγητή Νομικής στο Πανεπιστήμιο Βιλανόβα, η Apple θα δει τη φήμη της να πλήττεται, εάν κερδίσουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση.

«Εκτιμώ πως θα διεκδικήσουν 75 εκατ. δολάρια σε αποζημίωση, ενώ και δυσφήμηση θα υπάρξει για την Apple. Πάντως, δεν πρόκειται να είναι σοβαρό χτύπημα για τον κολοσσό», εξηγεί ο ίδιος στο Bloomberg.

Το θέμα των ελέγχων ασφαλείας έχει φέρει στην επιφάνεια και τη δυσαρέσκεια όχι μόνο κοινών υπαλλήλων, αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών, με τη δημοσίευση εν δυνάμει επιζήμιων email.

Ιδιαίτερη οργή προκαλεί η τακτική της Apple να εκδίδει κάρτες, όπου καταγράφεται ο σειριακός αριθμός των συσκευών, που μεταφέρουν μαζί τους οι υπάλληλοι των καταστημάτων της εταιρείας.  Μόλις λήξει η βάρδιά τους, τους ζητείται να αποδείξουν στους προϊσταμένους τους ότι ο σειριακός αριθμός στην κάρτα τους συμπίπτει με εκείνον στις συσκευές τους. Στη συνέχεια γίνεται έρευνα στις τσάντες τους. Τέλος, σε ηλεκτρονικό μήνυμα εργαζόμενου προς τον Tim Cook, αναφέρεται ότι, «οι προϊστάμενοι ψάχνουν μπροστά στους πελάτες τα πράγματά μας και αναγκάζονται να μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε εγκληματίες».

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News