Καινοτομία

Εύκαμπτη μπαταρία στερεάς κατάστασης από την Google

Ο τομέας έρευνας και ανάπτυξης της Google που ασχολείται μεταξύ άλλων με θέματα τεχνολογίας, ιατρικής και διαστημικής, Google X, έχει αναλάβει ένα ενδιαφέρον project για την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας μπαταριών.Σύμφωνα με την Wall Street Journal, υπεύθυνος της ομάδας που σχηματίστηκε το 2012, για την κατασκευή της νέας μπαταρίας, είναι ο Dr. Ramesh Bhardway [πρώην υπάλληλος της Apple] και ήδη υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα.


Στόχος του τομέα Google X είναι η ανάπτυξη μίας ελαστικής μπαταρίας, στερεάς κατάστασης ώστε να μπορεί να αντικαταστήσει τα χημικά υγρά, με πάχος όσο ένα φύλλο χαρτί.


Ο Dr. Ramesh Bhardwaj, πιστεύει πως οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα αλλάξουν τα δεδομένα, καθώς η μεγάλη χωρητικότητα τους σε συνδυασμό με το μικρό τους μέγεθος είναι κατάλληλες για φορητές συσκευές και wearables, καθώς και να εμφυτεύονται στο ανθρώπινο δέρμα!


Προς το παρόν είναι νωρίς για τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα, ωστόσο δεν έχουμε παρά να περιμένουμε με προσμονή μπαταρίες που θα λύσουν το πρόβλημα της αυτονομίας των σύγχρονων mobile συσκευών.Πηγή: e-pcmag.gr

Σχόλια