default-image

"Ψαρεύουν" μέσω e-mail για ηλεκτρονικές απάτες

Κρήτη
"Ψαρεύουν" μέσω e-mail για ηλεκτρονικές απάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχονται για να μας... σώσουν, καταθέτοντας στο λογαριασμό μας αστρονομικά ποσά, αρκεί εμείς να τους εμπιστευτούμε γράφοντάς τους τον... τραπεζικό μας λογαριασμό... Δε χρειάζεται βέβαια να είναι κάποιος "διάνοια" για να καταλάβει πως πρόκειται για απατεώνες. Το "ψάρεμα" γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η "Νέα Κρήτη" αποκάλυψε σήμερα μερικά τέτοια e-mail, τα οποία βρίσκονται ήδη στη διάθεση του διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχου Μανόλη Σφακιανάκη, μετά από καταγγελίες που έκαναν πολίτες προς την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος της ΓΣΕΕ, με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Νομού Χανίων και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου!

Και ξαφνικά βλέπεις επί της οθόνης έναν "καλό σου άγγελο", που ήρθε για να σε κάνει πλούσιο, ζητώντας σου τραπεζικό λογαριασμό. Θα του τον δώσεις; Στην πιο αθώα περίπτωση πρόκειται για ιό που, αν τον ενεργοποιήσεις, θα σου μπλοκάρει τον υπολογιστή. Στην πιο σοβαρή περίπτωση όμως, που ήδη εξετάζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πρόκειται για ακόμα μεγαλύτερους απατεώνες ανά τον κόσμο, οι οποίοι με αυτές τις ηλεκτρονικές μπαγαποντιές επιχειρούν να αποσπάσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, για να τους αδειάσουν σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς να προλάβει το θύμα τους να συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη ηλιθιότητα διέπραξε σε βάρος του εαυτού του...

Υπάρχουν κάποιοι που έχουν πέσει στα πλοκάμια τέτοιων κυκλωμάτων; Διόλου απίθανο. Πάντως, οι καταγγελίες έχουν φτάσει ήδη στον ταξίαρχο Μανόλη Σφακιανάκη, μέσω των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως αποκαλύπτει στη "Νέα Κρήτη" ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς.

«Προφανώς όλοι αυτοί οι επιτήδειοι προσπαθούν να υποκλέψουν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών σε κείνους που στέλνουν αυτά τα e-mail. Ο ένας λέει ότι είναι διευθυντής τραπέζης και θα δώσει χαμηλότοκο δάνειο. Ο άλλος ότι είναι στο νοσοκομείο και πεθαίνει και έχει 12,5 εκατομμύρια που δεν ξέρει τι να τα κάνει, και με αυτές τις μεθοδεύσεις προσπαθούν να αποσπάσουν στοιχεία των λογαριασμών των ανθρώπων. Να τους παγιδέψουν.

Εμείς ενδιαφερόμαστε να προστατεύσουμε τον κόσμο. Προς Θεού, σε καμιά περίπτωση δεν απαντάμε σε αυτά τα e-mail γιατί μπορεί να έχουν και ιούς, αλλά το σημαντικότερο, σε καμιά περίπτωση δε δίνουμε προσωπικά στοιχεία και ειδικά τραπεζικών λογαριασμών, γιατί στόχος είναι να υποκλαπούν».

Ο συνδικαλιστής, που είναι και εργαζόμενος σε τράπεζα και γνωρίζει πώς λειτουργούν τέτοια κυκλώματα, λέει επίσης στη "Ν.Κ.": «Έχουμε καταγγείλει τις περιπτώσεις αυτές μέσω της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος της ΓΣΕΕ. Έχει γίνει καταγγελία στο διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος».

«My αγαπημένη»

«My αγαπημένη του Κυρίου» ξεκινάει ένα μήνυμα και συνεχίζει: «Είμαι κυρία Ιουλιέτα Alexander John. Σας γράφω από το κρεβάτι της ασθενείας μου στο νοσοκομείο. Έχω διαγνωσθεί από καρκίνο του πνεύμονα και μετά από πολλές δοκιμές, οι γιατροί μου είπαν ότι έχουν 50-50 πιθανότητες επιβίωσης. Ωστόσο, χωρίς να χάσει μεγάλο μέρος του χρόνου σας, θέλω να ξέρεις ότι ο αποθανών σύζυγός μου, ο John Alexander, είχε σε προθεσμιακή κατάθεσή του το ποσό των $ 12.500.000 πριν πεθάνει. Ήταν μέλος της Μονάδας Σύμβασης Προμηθειών της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Δυτικής Αφρικής. Παρακαλούμε, εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας μου, θέλω να βεβαιωθείτε ότι τα χρήματα αυτά μεταφέρονται στο καθορισμένο τραπεζικό λογαριασμό σας το συντομότερο δυνατόν. Εάν η υγεία μου επιτρέπει, θα ήθελα να έρθει στη χώρα σας μετά τη μεταφορά των χρημάτων για να δω αν μπορώ να πάρω πραγματική ιατρική περίθαλψη, όπως δεν υπάρχουν καλές ιατρικές εγκαταστάσεις εδώ στην Γκάνα.

Παρακαλώ απαντήστε μου το συντομότερο δυνατόν και να προσπαθήσει να σώσει την ψυχή μου, έτσι μπορώ να σας δώσω αναλυτικές πληροφορίες και έγγραφα σχετικά με τα χρήματα στην τράπεζα, ώστε να μπορείτε να ζητήσετε από την τράπεζα για να γίνει η μεταφορά των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό σας. Εάν συμφωνείτε να με βοηθήσει, θα ενημερώσει την τράπεζα, υπαινισσόμενος τους και της εφαρμογής σας για να μεταφέρετε χρήματα στην τράπεζά σας λογαριασμού.

Παρακαλούμε, είμαι σε αναμονή για επείγουσα απάντηση σας.

Παραμείνετε ευλογημένη καθώς έρχεστε σε βοήθεια μου.

Κα Juliet John Alexander».

«Πρόεδρος τράπεζας»

Ένας άλλος "καλός άνθρωπος" εμφανίζεται σαν πρόεδρος της τράπεζας της Αφρικής... Και αναφέρει: «Αγαπητέ φίλε, Χρήστος Αδαμαντιάδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της λειτουργίας με την Bank Of Africa, και θέλω να ξέρετε ότι το ποσό των 17.500.000 δολαρίων θα μεταφερθούν στο όνομά σας ως ξένο εταίρο του αποθανόντος πελάτη μας.

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας για να πάρετε αυτό το ταμείο για να μεταφέρουν έξω από εδώ με το λογαριασμό σας, και μοιραζόμαστε σε μια αναλογία 60% για μένα, ενώ το 40% είναι για σας σε οποιαδήποτε βοήθεια που μπορεί να χρειαστείτε για να δώσει κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της διαδικασίας των το ταμείο αυτό υπόψη σας. Θα λάβετε αυτό το ποσό με τραπεζικό έμβασμα.

Παρακαλούμε να στείλετε το ονοματεπώνυμό σας και άμεσα τους αριθμούς τηλεφώνου σας, και διεύθυνση, και θα παραμείνουν τα στοιχεία σας για αυτή τη συναλλαγή. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω του ιδιωτικού μου e-mail στο ([email protected]). Η άμεση απάντησή σας θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση,

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΜΕΣΩ Ενημερωθείτε ΜΟΥ

Τράπεζα της Αφρικής. (Boa). BF

Τηλέφωνο: + 226-78048884,

Δεν Φαξ: + 226 έως 5048355289

Επικοινωνία: Ε - Mail: ([email protected])

Επικοινωνία: E - mail: ([email protected])

Χρήστος Αδαμαντιάδης».

«Χρειάζεσαι δάνεια;» - Γέμισε ανοιχτοχέρηδες το διαδίκτυο

Και άλλοι "ανοιχτοχέρηδες" προσφέρουν απλόχερα χαμηλότοκα δάνεια με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού... Όπως αναφέρει το δικό τους μήνυμα: «Φιλοφρονήσεις της ημέρας (ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ [email protected]) είσαι ένας άνδρας ή γυναίκα; Μήπως χρειάζεται κεφάλαια για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Μήπως χρειάζεστε δάνειο για να εξοφλήσει το χρέος σας ή να εξοφλήσει τους λογαριασμούς σας ή να ξεκινήσετε μια ωραία επιχείρηση; Μήπως χρειάζεται κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει το έργο σας; Εμείς Προσφέρει εγγυημένη υπηρεσίες δάνειο οποιουδήποτε ποσού και σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου για (ιδιώτες, εταιρείες, Realtor και νομικά πρόσωπα) με υπέροχη επιτόκιο μας από 3%. για την εφαρμογή αποστολή απαντά μόνο σε [email protected]».

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News