default-image

700 εκατ. ευρώ για επισκευή κινητών στην Ελλάδα!

Επιστήμη
700 εκατ. ευρώ για επισκευή κινητών στην Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ δαπάνησαν οι Έλληνες για επισκευή ή αντικατάσταση κατεστραμμένων έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphones), σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της SquareTrade, για την τελευταία επταετία.

Ειδικότερα, οι Έλληνες πλήρωσαν από το 2007 μέχρι σήμερα συνολικά 701.064.735 ευρώ για να επισκευάσουν ή να αντικαταστήσουν κατεστραμμένα smartphones, όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί ότι το 40% των κατόχων smartphones έχουν βιώσει μια βλάβη ή καταστροφή της συσκευής τους την τελευταία διετία. Ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης ήταν μεγαλύτερος των 7 ημερών για το 30% των παθόντων.

Η ζημιά δεν προκαλείται πάντα από υπαιτιότητα του κατόχου, αφού το 25% των ατυχημάτων προξενείται από τρίτους και όχι από τους ίδιους τους κατόχους της συσκευής.

Μερικά αξιοσημείωτα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε η SquareTrade καταγράφουν ότι:

-Το 57% των ατυχημάτων στα smartphones συμβαίνει στο σπίτι.

-Το 15% των κατόχων ξέχασε τη συσκευή στον ουρανό του αυτοκινήτου.

-Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι κατά 47% πιο επιρρεπείς σε καταστροφές συσκευών.

-Το 30% των κατόχων κατεστραμμένων συσκευών είναι κάτω των 45 ετών.

-Οι κάτοχοι iPhone είναι κατά 23% πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα της συσκευασίας τους.

«Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες χρήστες smartphone έχουν δαπανήσει κατά μέσο όρο, την τελευταία επταετία, 243 ευρώ έκαστος, για βλάβες στις συσκευές τους, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό στην Ευρώπη», σχολίασε ο Kevin Gillan, διευθύνων σύμβουλος της SquareTrade Ευρώπης.

Η πρόσφατη έρευνα της SquareTrade, η μοναδική στο είδος της που έχει καταγράψει στοιχεία από την ελληνική αγορά, δείχνει ότι, λόγω των συχνά υψηλών δαπανών που απαιτούνται για την επισκευή των κατεστραμμένων smartphones, πολλοί καταναλωτές καταφεύγουν συχνά σε λύσεις «απελπισίας». Για παράδειγμα, το 8% των κατόχων στην Ελλάδα χρησιμοποιεί συσκευή με σπασμένη οθόνη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News