default-image

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου ο καθηγητής H. Iro

Επιστήμη
Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου ο καθηγητής H. Iro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης αναγορεύεται ο Heinrich Iro, καθηγητής του Friedrich-Alexander University Erlangen-Nurenberg.

Ο καθηγητής Heinrich Iro είναι κορυφαίος επιστήμονας διεθνώς, με σπουδαίο επιστημονικό έργο, που περιλαμβάνει περισσότερες από 306 δημοσιεύσεις στα σημαντικότερα ιατρικά περιοδικά όπως Lancet, Cancer, Laryngoscope κ.λπ. καθώς και 14 συγγραφές σε βιβλία και είναι Πρόεδρος της ΩΡΛ Εταιρείας Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου της Γερμανίας για το 2012.

Καθηγητής με σπουδαίο έργο

Η Κλινική που διευθύνει ο Καθηγητής Heinrich Iro συνδέεται με την Πανεπιστημιακή Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και με την αντίστοιχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  

Από αυτή την επιστημονική συνεργασία, εκτός των δημοσιεύσεων που προέκυψαν, υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση για να υποδεχθεί προπτυχιακούς φοιτητές, επισκέπτες ιατρούς και ιατρούς για εκπαίδευση και μετεκπαίδευση από την πατρίδα μας.

Συμμετέχει, τα τελευταία 15 χρόνια, σε όλες σχεδόν τις επιστημονικές εκδηλώσεις, συνέδρια ή σεμινάρια της ειδικότητάς μας με προθυμία και ευχαρίστηση και συνέβαλε στην υπογραφή του πρωτοκόλλου της επιστημονικής συνεργασίας ανάμεσα στην Πανελλήνια και τη Γερμανική ΩΡΛ Εταιρεία Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου γι΄αυτό έχει τιμηθεί από την Πανελλήνια ΩΡΛ Εταιρεία το 2009, επίτιμο μέλος της.

Στην Κλινική του εργάζονται Έλληνες ιατροί ως ειδικευόμενοι ή μετεκπαιδευόμενοι και εργάζονται ως επιμελητές, ένας εκ των οποίων είναι και καθηγητής Α' βαθμίδας.

Με βάση τα παραπάνω, αξίζει να τιμηθεί με τη τιμητική διάκριση του διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η τελετή αναγόρευσης

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητής Ευριπίδης Γ. Στεφάνου προσκαλεί στην τελετή αναγορεύσεως του διάσημου καθηγητή που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο 7Α Μεταπτυχιακών Σπουδών (ισόγειο κτηρίου Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημιούπολη Βουτών, Ηράκλειο).

Το πρόγραμμα της τελετής:

Έναρξη τελετής

Μουσική Εισαγωγή από το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου

Προσφώνηση από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή Ευριπίδη Γ. Στεφάνου

Προσφώνηση από τον κοσμητεύοντα της Σχολής Επιστημών Υγείας και πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητή Aνδρέα Μαργιωρή

Παρουσίαση του έργου του τιμώμενου από τον αναπληρωτή πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής και διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας ΠΑΓΝΗ, καθηγητή Γεώργιο Βελεγράκη

Ανάγνωση του ψηφίσματος, της αναγόρευσης και του διδακτορικού διπλώματος από τον κοσμητεύοντα της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, καθηγητή Ανδρέα Μαργιωρή

Επίδοση του μεταλλίου και των μεμβρανών από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή Ευριπίδη Γ. Στεφάνου στον καθηγητή Heinrich Iro

Ομιλία του τιμωμένου με θέμα "New aspects in the laryngeal cancer therapy"

Λήξη τελετής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News