default-image

Oι Doors επιστρέφουν στα... iPad μας

Πολιτισμός
Oι Doors επιστρέφουν στα... iPad μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Doors επανενώνονται και επιστρέφουν - ψηφιακά τουλάχιστον. Το συγκρότημα που δημιούργησαν οι Τζιμ Μόρισον και Ρέι Μάνζαρεκ στην περίφημη παραλία Βένις της Καλιφόρνιας το 1965 και διαλύθηκε το 1973, δύο χρόνια μετά το θάνατο του Μόρισον από ναρκωτικά, επιστρέφει στα μουσικά πράγματα μέσα από τις ταμπλέτες.

Με 4,49 ευρώ ο κάτοχος ενός iPad μπορεί να έχει την αμφιλεγόμενη  θρυλική ρoκ μπάντα. Και αυτομάτως μπορεί να καταδυθεί στο συναρπαστικό κόσμο του συγκροτήματος χάρη στη διαδραστική εφαρμογή που προσφέρει πρόσβαση σε μουσικές, βίντεο, ανέκδοτες φωτογραφίες των Doors, άμεσο συσχετισμό με το iTunes και έτοιμη σύνδεση με το facebook.

Ιθύνων νους για αυτήν την εφαρμογή δεν είναι κάποιος 20χρονος "κολλημένος" με τις νέες τεχνολογίες από τη Σίλικον Βάλεϊ, αλλά ο 81 ετών Ζακ Χόλτζμαν, ο άνθρωπος που ίδρυσε την Elektra Records - την (πρώτη) δισκογραφική των Doors - ως έφηβος στα 50s και εξακολουθεί να είναι ένας από τους "κολλημένους" με την τεχνολογία εκπροσώπους της μουσικής βιομηχανίας. Έχει δε τη συγκατάθεση των υπόλοιπων μελών της πρώην μπάντας και του καταπιστεύματος του Μόρισον.

«Μαζί με την μπάντα λέμε ένα συναρπαστικό παραμύθι χρησιμοποιώντας υλικά από τα αρχεία των Doors και της Warner Music (σ.σ.: έχει υπό τη σκέπη της την έτερη δισκογραφική του συγκροτήματος, τη Rihno) συν τις εκατοντάδες άλλες πηγές που συγκεντρώσαμε - έναν θησαυρό που περιλαμβάνει ανέκδοτες  φωτογραφίες, αδημοσίευτες συνεντεύξεις και οπτικοακουστικό υλικό από παρασκήνια συναυλιών.

Και όλα αυτά σε μία μόνο εφαρμογή που αποτελεί μια καθηλωτική προσέγγιση στην καριέρα του συγκροτήματος», λέει ο Ζακ Χόλτζμαν.

Ανάμεσα στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι "Η ιστορία". Με ένα άγγιγμα της οθόνης ο χρήστης έχει μπροστά του μια ιστορική αναδρομή στο συγκρότημα και λεπτομέρειες για τη δικαστική περιπέτεια του Μόρισον, ο οποίος είχε ψευδώς κατηγορηθεί ότι είχε εμφανιστεί γυμνός σε συναυλία του 1969 στο Μαϊάμι. Επίσης περιλαμβάνεται η εμπιστευτική έκθεση του FBI, η έκθεση της σύλληψης του Μόρισον, η φωτογραφία του στο αστυνομικό τμήμα μετά τη σύλληψή του και η μεταθανάτια απονομή χάριτος που εκδόθηκε για τον τραγουδιστή το 2010.

Πηγή: tanea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News