Καινοτομία

Samsung: Eπενδύει 1 τρισ. ευρώ για την προώθηση της τεχνολογίας

Συνολικά 1,5 τρισ. γουόν, δηλαδή πάνω από 1 τρισ. ευρώ, θα επενδύσει η κορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Samsung Group για την ίδρυση και τη λειτουργία ιδρύματος για την προώθηση της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της εταιρείας Ρι Ιν-Γιονγκ, το Samsung Future Technology Foundation θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ η εταιρεία θα επενδύσει στο ίδρυμα το ποσό του 1 τρισ. ευρώ για τις ανάγκες των επιστημονικών και ερευνητικών του εργασιών για την επόμενη δεκαετία.

Πρόεδρος του ιδρύματος θα είναι ο Τσόι Γιανγκ-Χι, καθηγητής Μηχανικής Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Σεούλ.

Μόνο φέτος η εταιρεία δεσμεύτηκε να χορηγήσει περίπου 200 δισ. ευρώ για τις ανάγκες του ιδρύματος, ενώ η χρηματοδότησή της θα "αγγίξει" τα 300 δισ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, μέχρι το 2017.

Από το 2018 έως και το 2022, η Samsung θα επενδύσει επιπλέον 500 δισ. ευρώ στο ίδρυμα.

Το ερευνητικό έργο του Samsung Future Technology Foundation θα επικεντρωθεί σε τρεις τομείς. Ο πρώτος τομέας θα είναι οι βασικές επιστήμες, όπως η φυσική, η χημεία και τα μαθηματικά, ο δεύτερος θα είναι η επιστημονική μελέτη υλικών για την κατασκευή τεχνολογικών καινοτομιών και ο τρίτος τομέας θα είναι εφαρμογές στο τεχνολογικό πεδίο της πληροφορικής και των επικοινωνιών.

Η Samsung γνωστοποίησε επίσης ότι το ίδρυμα θα παρέχει χρηματοδότηση μέσω ανταγωνιστικών διαγωνισμών, με σκοπό την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της επένδυσης.

Την πρώτη πενταετία της λειτουργίας του, το ίδρυμα θα επιλέξει και θα χρηματοδοτήσει έως και 200 ερευνητικά έργα πανεπιστημιακών ερευνητών και κρατικών κέντρων έρευνας και ανάπτυξης.

Σχόλια