Εθνικές Εκλογές 2023 - Ελλάδα

Εκλογές 2023: Δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή οι δύο μαύροι υποψήφιοι και ο αλβανικής καταγωγής Αντιλιάν Κοτζάι

Πρόκειται για τον υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία Σπύρο Ριχάρδο Χαγκαμπιμάνα, τον Νικόδημο-Μάινα Κινιούα, που κατέβηκε στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αλβανικής καταγωγής Αντιλιάν Κοτζάι που ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή στις εκλογές της 21ης Μαΐου οι δύο πρώτοι μαύροι υποψήφιοι στη χώρα μας.

 Πρόκειται για τον υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία Σπύρο Ριχάρδο Χαγκαμπιμάνα και τον Νικόδημο-Μάινα Κινιούα, που κατέβηκε στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 Πιο συγκεκριμένα, ο Σπύρος Ριχάρδος Χαγκαμπιμάνα κατέλαβε την 8η θέση στη Β’ Πειραιώς για τη Νέα Δημοκρατία, συγκεντρώνοντας συνολικά 5.534 ψήφους. Στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια η ΝΔ εξέλεξε τρεις βουλευτές (Γιώργο Βρεττάκο, Μιχάλη Λιβανό και Δημήτρη Μαρκόπουλο).

Δείτε πόσες ψήφους συγκέντρωσε ο Σπύρος Ριχάρδος Χαγκαμπιμάνα της ΝΔ: 

 

«Έχω άποψη για τον ρατσισμό», δήλωσε προεκλογικά στο Reuters ο 54χρονος Χαγκαμπιμάνα, σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.

 «Ο ρατσισμός δεν μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο με λόγια. Ο ρατσισμός καταπολεμάται με καθημερινές πράξεις. Όταν ο άλλος φοβάται το άγνωστο, πρέπει να του δώσεις την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με αυτό που φοβάται», δήλωσε.

Την ίδια στιγμή, 15ος σε σταυρούς βγήκε ο υποψήφιος στην Α' Αθηνών, Νικόδημος-Μάινα Κινιούα, σε μια εκλογική περιφέρεια όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τρεις βουλευτές (Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Βούτσης).

Δείτε πόσες ψήφους συγκέντρωσε ο Νικόδημος-Μάινα Κινιούα του ΣΥΡΙΖΑ: 

 Ο Νικόδημος-Μάινα Κινιούα, γεννημένος στην Κένυα, είναι ιδρυτής της ASANTE, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που βοηθά μετανάστες.

 Εξάλλου, εκτός Βουλής έμεινε και ο πρώτος υποψήφιος αλβανικής καταγωγής στη Β' Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αντιλιάν Κοτζάι. Πιο συγκεκριμένα, ο 31χρονος κατέλαβε την 10η θέση με 3.160 ψήφους, ενώ στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ απέσπασε δύο έδρες (Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Ραγκούσης).

 Δείτε πόσες ψήφους συγκέντρωσε ο Αντιλιάν Κοτζάι του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια