Εθνικές Εκλογές 2023 - Ελλάδα

Ευάγγελος Αντώναρος: "Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του Αλέξη Τσίπρα"

«Δεν νομίζω ότι οι δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου επηρέασαν πάρα πολύ»

«Κάθε εκλογή έχει και διαφορετικό χαρακτήρα. Εν πάση περιπτώσει, αυτή τη στιγμή, ο κύριος Τσίπρας τοποθετήθηκε με τρόπο ξεκάθαρο. Δεν τίθεται κατά τη δική μου αντίληψη θέμα αλλαγής, αντικατάστασης του Αλέξη Τσίπρα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι προσωπική μου άποψη. Την καταθέτω εδώ δημόσια. Οι αλλαγές είναι θέματα ουσίας, θέματα πολιτικής καθώς πηγαίνουμε, όπως άκουσα και τον κ. Σκέρτσο να λέει προηγουμένως, καθώς πηγαίνουμε σε μια δεύτερη εκλογή – μια καινούργια εκλογή είναι ο ακριβής όρος«, δήλωσε ο Ευαγγελος Αντώναρος υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Δεν νομίζω ότι οι δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου επηρέασαν πάρα πολύ» το αποτέλεσμα της αποψινής εκλογικής αναμέτρησης, τόνισε ο κ. Αντώναρος ενώ συμπλήρωσε ότι «σημασία έχει από ‘δω και πέρα με τι ατζέντα και πολιτικό λόγο και τι περιεχόμενο θα πάμε στις εκλογές προς το τέλος Ιουνίου, από ότι φαίνεται. Αυτό είναι λοιπόν εκείνο το οποίο θα μας απασχολήσει το αμέσως επόμενο διάστημα».

Ως προς τον σχηματισμό κυβέρνησης, «το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει τίποτα σε αυτό που είπαμε, ότι δηλαδή είναι μια προοδευτική δημοκρατική δύναμη. Είμαι βέβαιος ότι όταν ο κύριος Μητσοτάκης, όπως ειπώθηκε και προηγουμένως, επιστρέψει την εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πάρει τη δεύτερη εντολή ο Αλέξης Τσίπρας, θα χρησιμοποιήσει τον χρόνο που προβλέπεται από το Σύνταγμα, ο οποίος είναι πολύ περιορισμένος, για να γίνει να κάνει και τις κατάλληλες επαφές», είπε ο κ. Αντώναρος. «Εγώ θεωρώ ότι είναι θεσμικά πρέπον και συνταγματικά επιβαλλόμενο να γίνει ο διάλογος μεταξύ εκείνου ο οποίος παίρνει την εντολή με όλα τα υπόλοιπα κόμματα, που κινούνται στο προοδευτικό τόξο».

Σχόλια