Εθνικές Εκλογές 2023 - Ελλάδα

Exit poll: Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα (vid)

Τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις

Προβάδισμα της ΝΔ δείχνει το exit poll – ΚΚΕ 6% -8% – Ελληνική Λύση 3,5% -5,5% – ΜέΡΑ25 2,5% – 4,5% – Πλεύση Ελευθερίας: 2,2% – 4,2%

Exit Poll:
-ΝΔ: 36-40%
-ΣΥΡΙΖΑ: 25-29%
-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 9,5-12,5%
-ΚΚΕ: 6-8%
-Ελληνική Λύση: 3,5-5,5%
-ΜέΡΑ25: 2,5-4,5%
-Πλεύση Ελευθερίας: 2,2-4,2%
Exit Poll σε ενσωμάτωση 80%,

Έκλεισαν ομαλά οι κάλπες σύμφωνα με ενημέρωση του ΥΠΕΣ και έρχονται τα επίσημα αποτελέσματα

Σχόλιο στελεχών της ΝΔ μετά την ανακοίνωση των exit polls 

Στελέχη της ΝΔ μετά την ανακοίνωση των exit polls έλεγαν τα εξής συνομιλώντας με δημοσιογράφους:

«Εμείς περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που ζητούσαμε για καθαρή νίκη με διαφορά φαίνεται να επιτυγχάνεται. Περιμένουμε τα επίσημα».

ΣΥΡΙΖΑ: Υπομονή να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα

«Ας περιμένουνε να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα, γιατί έχουμε εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις και γνωρίζουμε ότι τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά», σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το κοινό exit poll.

Το πρώτο σχόλιο μετά την ανακοίνωση του κοινού exit poll είχαμε από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα των εκλογών 2023.

Από 7 έως 11 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το κοινό exit poll

«Ας περιμένουνε να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα, γιατί έχουμε εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις και γνωρίζουμε ότι τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Και προσθέτουν: «Η εικόνα που έχουμε είναι ότι 1 στους 3 ερωτηθέντες δεν απαντούσε. Οπότε ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα».

Φιλοξενούμενος στην εκλογική εκπομπή του MEGA, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε, άλλωστε, πως «είναι άλλη μία δημοσκόπηση, με ιδιαίτερο βάρος βέβαια, αλλά άλλη μία δημοσκόπηση».

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Με ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του exit poll

Με ικανοποίηση και χαμόγελα υποδέχθηκαν στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τα αποτελέσματα του exit poll. Στελέχη του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι «αυξάνει το ποσοστό του κατά 40% γεγονός που επιβεβαιώνει ότι σχεδόν επιτυγχάνεται ο στόχος για ισχυρό διψήφιο ποσοστό».

Τονίζουν ακόμη ότι «επιβεβαιώνεται η στρατηγική στόχευση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να επιστρέψει και να καταστεί ως προοδευτικός πρωταγωνιστικός πόλος στη πολιτική σκηνή». Προσθέτουν ότι αποδεικνύεται ότι είναι η αξιόπιστη εναλλακτική γνήσια προοδευτική πολιτική δύναμη».

Όπως επισημαίνουν επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του Ν. Ανδρουλάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνήσιος χορηγός του κ. Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημερώθηκε αμέσως για τα αποτελέσματα του exit poll και αντάλλαξε τις πρώτες εκτιμήσεις με τους συνεργάτες του και έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αναμένεται στη Χ. Τρικούπη αργότερα όταν θα υπάρξει σαφές επίσημο αποτέλεσμα.

Σχόλια