Εθνικές Εκλογές 2023 - Ελλάδα

Υψηλή συμμετοχή του κόσμου στο exit poll - Οι ερωτήσεις

Πέρα από ποιο κόμμα ψήφισαν, όσοι λαμβάνουν μέρος στο exit poll καλούνται να απαντήσουν και σε ένα γενικότερο ερωτηματολόγιο

Πρόθυμος να λάβει μέρος στις ερωτήσεις του exit poll φαίνεται να είναι ο κόσμος που προσέρχεται στις κάλπες για τις εκλογές 2023.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Metron Analysis, έχουν στηθεί 121 κάλπες, έξω από 90 εκλογικά τμήματα πανελλαδικά ενώ φαίνεται ότι θα καταφέρουν να συμμετάσχουν στο exit poll περίπου 7.200 ψηφοφόροι από όλη τη χώρα.

Το exit poll διεξάγεται από κοινού από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO.


Σημειώνεται, ότι τα αποτελέσματα του exit poll θα γίνουν γνωστά στις 19.00 το απόγευμα.

Οι ερωτήσεις του exit poll


Πέρα από ποιο κόμμα ψήφισαν, όσοι λαμβάνουν μέρος στο exit poll καλούνται να απαντήσουν και σε ένα γενικότερο ερωτηματολόγιο, προκειμένου να υπάρξει κάποια κατηγοριοποίηση των δεδομένων που θα συγκεντρωθούν.

Ειδικότερα, στο ερωτηματολόγιο που τους δίνεται θα πρέπει να απαντήσουν ποιο είναι το ανώτερο επίπεδο σπουδών που έχουν, ποιο είναι το κόμμα που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές του 2019, αλλά και πότε αποφάσισαν το κόμμα που θα ψηφίσουν.

Σχόλια