Εθνικές Εκλογές 2023

Εκλογές 2023: Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία σε Ηράκλειο, Λασίθι και Ρέθυμνο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία για τις εθνικές εκλογές στους νομούς της Κρήτης

Ομαλά ξεκίνησε και εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου οι εκλογείς είναι 258.729 και η ψηφοφορία διεξαγεται σε 575 εκλογικά τμήματα και σε έξι τμήματα για τους ετεροδημότες, ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου οι 67.914 εκλογείς, θα ψηφίσουν σε 170 εκλογικά τμήματα και ένα τμήμα ετεροδημοτών.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, η προσέλευση τις πρώτες ώρες της εκλογικής διαδικασίας είναι υποτονική, ωστόσο όπως σημειώνει «σε κάθε ψηφοφορία είναι σύνηθες η ζωηρή προσέλευση να εκκινεί από τις μεσημβρινές ώρες». Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στο Λασίθι σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ανδρουλάκη, ο οποίος επισήμανε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και πως όσοι επέλεξαν να ψηφίσουν νωρίς το πρωί, το έπραξαν χωρίς ουρές και καθυστερήσεις.

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στο νομό Ρέθυμνο

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία στο νομό Ρεθύμνου. Ο μηχανισμός για την οργάνωση και εποπτεία των εκλογών στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για τα 211 εκλογικά τμήματα που υποδέχονται τους 73.386 εκλογείς, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρία Λιονή.

Στα εκλογικά τμήματα της πόλης του Ρεθύμνου δεν υπάρχει ακόμα ιδιαίτερη κίνηση, η οποία όμως αναμένεται αργότερα, εν αντιθέσει με την ενδοχώρα. Την ψήφο των πολιτών του νομού διεκδικούν 55 υποψήφιοι 27 κομμάτων και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, «να είναι σίγουροι πως όλα λειτουργούν κανονικά όπως ο νόμος και οι διαδικασίες προβλέπουν». Σύμφωνα με την κ. Λιονή υπήρξαν μικρά προβλήματα με εκλογικούς αντιπροσώπους σε ορισμένα τμήματα τα οποία όμως διευθετήθηκαν.

Σχόλια