default-image

Γ.Παπακωνσταντίνου: "Δεν ήξερα δεν γνώριζα"

Ελλάδα
Γ.Παπακωνσταντίνου: "Δεν ήξερα δεν γνώριζα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη θέση ότι δεν γνώριζε ότι υπήρχαν συγγενείς του μέσα στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, που παρέλαβε τον Οκτώβριο του 2010, ούτε την αλλοίωσε, διατύπωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην τηλεόραση της ΝΕΤ.  

Ο πρώην υπουργός αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί, αν το γνώριζε, δεν έκανε τη λαθροχειρία από την αρχή, όταν παρέλαβε το επίμαχο CD, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Αν το γνώριζα θα έβγαζα τη λίστα με όλα τα ονόματα (και των συγγενών του) και θα γινόμουνα και ήρωας».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε συζήτηση με τις ξαδέλφες του για λογαριασμούς, ούτε είχε καμία επαγγελματική και οικονομική σχέση μαζί τους. Παραδέχτηκε όμως ότι ο χειρισμός με το CD δεν ήταν ο καλύτερος «και έτσι μπλέχτηκα σε μία σειρά υποψίες και κατηγορίες».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι γενικότερα δεν κοίταξε τα ονόματα στη λίστα, λέγοντας ότι δεν είναι δουλειά του υπουργού να ανοίγει και να βλέπει αρχεία, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Αυτή είναι δουλειά των διωκτικών υπηρεσιών» πρόσθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News