Ελλάδα

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπορεί να βρει πότε έγινε η αλλοίωση της λίστας

Θέμα ωρών θα ήταν για την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να λύσει το «μυστήριο» της αφαίρεσης των τριών αρχείων με τα ονόματα των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου από την λίστα Λαγκάρντ, ωστόσο, κανένα από... τα στελέχη της δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση. Αυτό αναφέρουν πηγές της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σημειώνοντας με νόημα πως οι εισαγγελικές αρχές γνωρίζουν πολύ καλά ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει αυτή τη δυνατότητα.

«Θα μπορούσαμε πολύ γρήγορα να εντοπίσουμε το χρόνο κατά τον οποίο έγινε η αφαίρεση των αρχείων αλλά ουδέποτε μας το ζήτησε κανείς», τονίζουν και αποσαφηνίζουν πως μέχρι στιγμή κανείς από τους ειδικούς επιστήμονες της υπηρεσίας δεν κλήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές να συνδράμει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Ανάλογα με την ποιότητα του usb (στικάκι) θα μπορούσαμε να εξαγάγουμε σημαντικές πληροφορίες για το πώς αλλοιώθηκε η λίστα και πότε ακριβώς», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

«Ο εντοπισμός του χρόνου της αφαίρεσης των αρχείων από τη λίστα θα μπορούσε να εισφέρει σημαντικές πληροφορίες στην εν εξελίξει εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης», αναφέρουν σημειώνοντας πως θα ξεκαθάριζε έτσι το τοπίο γύρω από τις ευθύνες πρώην πολιτικών προϊσταμένων στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, οι οποίοι τώρα καλούνται να καταθέσουν ως ύποπτοι στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Ο Παπαδημούλης

Πριν από περίπου δυο ημέρες, εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό είχε επισημάνει πως το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπορεί με τα μέσα και την τεχνογνωσία που διαθέτει να διαπιστώσει με ακρίβεια ποτέ αφαιρέθηκαν τα ονόματα των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου από τη λίστα Λαγκάρντ. Ωστόσο, όπως είπε, δεν γνωμοδότησε ποτέ για την υπόθεση.

πηγή:protothema.gr

Σχόλια