Ελλάδα

Παρεμβάσεις σε σχολεία στη Γόρτυνα

Παρεμβάσεις σε δυο σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας και συγκεκριμένα στο δημοτικό σχολείο Αγίων Δέκα και στο νηπιαγωγείο Μητρόπολης, υλοποιεί αυτή την περίοδο ο Δήμος Γόρτυνας.

Αναλυτικά στο δημοτικό σχολείο των Αγίων Δέκα πραγματοποιούνται εργασίες ελαιοχρωματισμού, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, ενώ επισκευάζονται και κάποιες φθορές που είχαν προκληθεί στην τοιχοποιία του κτιρίου.

Στο δε νηπιαγωγείο της Μητρόπολης, ο Δήμος Γόρτυνας κατασκευάζει μια επιπλέον αίθουσα, η οποία αναμένεται να χρησιμεύσει κυρίως ως αποθηκευτικός χώρος των παιχνιδιών που χρησιμοποιούν οι λιλιπούτειου μαθητές.

Τις εργασίες εποπτεύει ο αντιδήμαρχος, Νίκος Κοκκινάκης, ο οποίος τόνισε πως η δημοτική αρχή από το ξεκίνημα της θητείας της έχει θέσει ως προτεραιότητα την βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης στα σχολεία της περιοχής.

«Δυστυχώς οι κτιριακές υποδομές είναι στην πλειοψηφία τους σε κακή κατάσταση, καθώς τα περισσότερα σχολεία είναι γερασμένα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα σύγχρονα στάνταρ που πρέπει να διαθέτουν, ώστε να φιλοξενούν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σαν δημοτική αρχή Γόρτυνας, από την έναρξη της θητείας μας κάνουμε καθημερινά ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να επισκευάσουμε όσα σχολεία χρήζουν παρεμβάσεων και να βελτιώσουμε τις συνθήκες εκπαίδευσης» σχολίασε ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας.  

Σχόλια