default-image

Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων ζητά ο ΙΣΑ

Ελλάδα
Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων ζητά ο ΙΣΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), απαιτεί από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ), την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των γιατρών. Εάν έχει τα χρήματα να τα μοιράσει ισότιμα και με σεβασμό προς τον κάθε γιατρό που παρείχε τις υπηρεσίες του στον Οργανισμό, ενώ αν δεν τα έχει τότε να μην πληρωθεί κανείς.  

Ο ΙΣΑ σημειώνει: «Δεν πάει άλλο αυτή η αδικία. Γιατροί δύο ταχυτήτων δεν υπάρχουν στον ΙΣΑ», αναφέροντας ότι είναι αδιανόητο κάποιοι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ και των Μονάδων του να πληρώνονται στις 14 και στις 29 κάθε μήνα, και κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι να εργάζονται 3 χρόνια απλήρωτοι. Δηλώνει επίσης, ότι θα υπερασπιστεί κάθε γιατρό μέλος του μέχρι την καθολική αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων 2009-2012.

Στους 13 μήνες λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, όπως σημειώνει ο ΙΣΑ, δεν έχει γίνει καμία σύμβαση σε κανέναν εργαζόμενο γιατρό του, επί 8 μήνες ο Οργανισμός έχει απλήρωτους τους συμβεβλημένους ελεύθερους επαγγελματίες και για 2 χρόνια έχει απλήρωτους χιλιάδες κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς από τα πρότερα ταμεία του.

Ο ΙΣΑ εκφράζει την αγωνία των μελών του για την επικείμενη παραγραφή των ληξιπρόθεσμων χρεών, και ήδη, από τον Ιούνιο του 2012 είχε προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες με αποτέλεσμα χιλιάδες γιατροί μέλη του να έχουν ήδη εξάμηνη αναστολή της επικείμενης παραγραφής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News