default-image

Με 82 ευρώ... κέρδισε μισό εκατομμύριο

Ελλάδα
Με 82 ευρώ... κέρδισε μισό εκατομμύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σωτήρης Κουτούπας υποδέχθηκε το 2013 κατά 510.000 ευρώ πλουσιότερος. Ο πολύφερνος -αλλά εκ πεποιθήσεως- εργένης από τη Θεσσαλονίκη τίναξε την μπάνκα στον αέρα, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο European Poker Tour στις 15 Δεκεμβρίου στην Πράγα, κερδίζοντας μισό εκατομμύριο ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που έχει ποτέ σημειώσει Έλληνας παίκτης πόκερ.

«Είναι το χόμπι μου»

Χαμογελαστός και ήρεμος, ο 30χρονος Σαλονικιός ακόμα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τον άθλο του. Το καλύτερο πάντως είναι ότι δεν πρόκειται για επαγγελματία παίκτη, αλλά για ερασιτέχνη που έβαλε τα γυαλιά σε εξπέρ του είδους.

«Το πόκερ είναι το χόμπι μου. Έχω κανονική δουλειά, εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση με εμπόριο ποτών που διατηρούμε στη Θεσσαλονίκη και στον ελεύθερο χρόνο μου εξασκούμαι στο πόκερ», λέει στον «Τύπο της Κυριακής» ο Σ.Κουτούπας, ο οποίος διευκρινίζει ότι ποτέ δεν ρισκάρει πολλά.

«Ίσως γι' αυτό, συνολικά, σε όλα τα χρόνια που παίζω πόκερ βγαίνω κερδισμένος. Άλλωστε, δεν το κάνω για βιοποριστικούς λόγους, οπότε δεν έχω κανένα λόγο να παίζω επικίνδυνα. Το τζογάρισμα βέβαια είναι πάντα τζογάρισμα. Μπορεί και να χάσεις. Αλλά πείτε μου: υπάρχει κάτι στη ζωή που να μην απαιτεί και λίγη τύχη;».

Για το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιού πάντως ο ίδιος θεωρεί πως μόνο το 20% είναι τύχη. Το υπόλοιπο 80% έχει να κάνει με τις ικανότητες του παίκτη, δηλαδή τη στρατηγική που ακολουθεί, την καλή συγκέντρωση, τα γερά νεύρα και τη δυνατότητα να «διαβάσει» τον αντίπαλο χωρίς ο αντίπαλος να καταλάβει τον ίδιο. Πάντως και αυτός, όπως και όλοι οι παίκτες, δηλώνει λίγο προληπτικός. Ένα κομποσκοίνι και κάποια συγκεκριμένα ρούχα τον... βοηθούν στη διάρκεια του αγώνα.

«Εντάξει, δεν τρελαίνομαι κιόλας. Απλώς με βοηθούν στη θετική ενέργεια», ξεκαθαρίζει χαμογελώντας.

Ο Σ. Κουτούπας έχει συμμετάσχει ξανά σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως στο ΕΡΤ (European Poker Tour) Snowfest και σε side event στο ΕΡΤ Λουτράκι. Η πρώτη επιτυχία του ήρθε το 2009, όταν κέρδισε 20.000 ευρώ σε διαδικτυακό τουρνουά, χτίζοντας έτσι το bankroll του.

Πάντως τα χρήματα από το τουρνουά της Πράγας δεν τα έχει πάρει ακόμα, αφού απομένουν κάποιες διαδικαστικές -και φορολογικές- λεπτομέρειες να τακτοποιηθούν. Όσο για το πώς θα τα χρησιμοποιήσει, η απάντηση είναι απλή. Θα διαθέσει κάποιο ποσό για να επενδύσει στη δουλειά του, θα ταξιδέψει και -τι άλλο- θα παίζει πόκερ!

Άλλωστε το επόμενο τουρνουά δεν είναι μακριά. Το European Poker Tour London θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 16 Μαρτίου και δηλώνει από τώρα έτοιμος!

Το μεγαλύτερο ποσό που είχε κερδίσει Έλληνας παίκτης μέχρι σήμερα ήταν 400.000 ευρώ έπειτα από deal του Κωνσταντίνου Νάνου, ο οποίος είχε φτάσει στην 3η θέση του ΕΡΤ της Βιέννης το 2010.

Πηγή: real.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News