default-image

O Απόστολος Τζιτζικώστας νέος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας

Ελλάδα
O Απόστολος Τζιτζικώστας νέος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μέχρι σήμερα αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας εξελέγη το Σάββατο από το Περιφερειακό Συμβούλιο ως νέος περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας στη θέση του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ο κ.Τζιτζικώστας εξελέγη με 33 ψήφους έναντι 17 του συνυποψηφίου του Διονύση Ψωμιάδη.

Ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης κηρύχθηκε έκπτωτος, ύστερα από την καταδίκη του, επειδή μείωσε πρόστιμο σε ιδιοκτήτη πρατηρίου.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι γιος του τέως υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Γεωργίου Τζιτζικώστα και έχει εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. βουλευτής Θεσσαλονίκης σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις (2007 και 2009). Από το 2010 είναι αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.

Ο έκπτωτος περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έσπευσε να συγχαρεί τον κ. Τζιτζικώστα λίγο μετά την έναρξη της καταμέτρησης των ψήφων δηλώνοντας: «Καλή επιτυχία στον Απόστολο. Ενωμένοι είμαστε δίπλα του. Κάποιες δυνάμεις θεωρούν ότι τελείωσαν τον Π. Ψωμιάδη. Ο Ψωμιάδης δεν τελείωσε, δηλώνει "παρών", ακόμα πιο δυνατός για τις αξίες μας, τα παιδιά μας και την πατρίδα. Προέχει η παράταξη και η ενότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News