Ελλάδα

ΚΚΕ: "Οι σφαγείς των συντάξεων εμφανίζονται ως εξυγιαντές"

«Είναι μεγάλο θράσος αυτοί που υπηρετούν τη ληστεία διαρκείας των ασφαλιστικών ταμείων από την πλουτοκρατία και το κράτος, και έχουν αναδειχτεί σε σφαγείς συντάξεων και εργασιακών δικαιωμάτων, να εμφανίζονται ως εξυγιαντές των ασφαλιστικών ταμείων», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ, το οποίο απευθύνεται στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση για τις δηλώσεις του περί νοικοκυρέματος που θα γίνει - σύμφωνα με τον ίδιο - το 2013, ύστερα από τη λήψη άδικων αποφάσεων που αναγκαστικά πάρθηκαν σε ό,τι αφορά την προσαρμογή των συντάξεων.

«Η αντιδραστικότητα της πολιτικής κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης», συνεχίζει το σχόλιο του ΚΚΕ, «αποκαλύπτεται πλήρως, καθώς καταδικάζει τους σημερινούς εργαζόμενους, και ειδικά τους νέους, να αναζητούν δουλειά ως τα βαθιά γεράματα για να εξασφαλίσουν όχι σύνταξη αλλά επίδομα εξαθλίωσης. Αντί για σταθερή εργασία με σύγχρονα δικαιώματα τους καταδικάζει στην ανεργία και στη δουλειά με μισθό πείνας χωρίς σταθερό ωράριο και ασφάλιση».

«Οι εργαζόμενοι και ειδικά οι νέοι είναι αδιανόητο να δεχτούν να ζήσουν σε αυτόν τον εφιάλτη. Πρέπει να αντιπαλέψουν την αντεργατική πολιτική και το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετεί», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στην κρατική τηλεόραση χαρακτήρισε το 2013 ως «έτος νοικοκυρέματος», τονίζοντας ότι στόχος του υπουργείου είναι να εξορθολογιστεί το ασφαλιστικό σύστημα ώστε «να μην υπάρχει ίχνος παραβατικότητας», ενώ παραδέχτηκε ότι το 2012 λήφθηκαν «δύσκολες και επώδυνες αλλά αναγκαίες αποφάσεις», αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι υπήρξαν αδικίες κατά την προσαρμογή των συντάξεων.

Σχόλια