default-image

Βραβεύτηκαν μαθητές στο Δήμο Φαιστού

Ελλάδα
Βραβεύτηκαν μαθητές στο Δήμο Φαιστού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάμεστο ήταν χθες το Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες από μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, από μαθητές με διακρίσεις στον αθλητισμό και από μαθητές που διακρίθηκαν σε μαθητικούς διαγωνισμούς. Σε μια όμορφη εκδήλωση για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Φαιστού μαζί με τη Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, βράβευσαν 248 μαθητές του Δήμου Φαιστού αλλά και αθλητές από συλλόγους της περιοχής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τη δήμαρχο Φαιστού κ. Πετρακογιώργη, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος, ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, η νέα πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μοιρών Ζαχαρένια Πετράκη, ο διοικητής του Α/Α Τυμπακίου Σμήναρχος (ΕΑ) Βίζος Δημήτριος, ο υπαστυνόμος Α' Φλουρής Κωνσταντίνος ως εκπρόσωπος των σωμάτων ασφαλείας, γονείς και συγγενείς των τιμώμενων μαθητών αλλά και πλήθος κόσμου.

Κατά τα τη διάρκεια της εκδήλωσης, το σύνολο των - πρωτοετών πλέον - φοιτητών και των διακεκριμένων αθλητών έλαβαν από το Δήμο Φαιστού ένα τιμητικό δίπλωμα, καθώς και ένα αναμνηστικό δώρο ενώ απονομές έγιναν και από τη Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης των νέων για την προσπάθειά τους.

Στη σπουδαιότητα τού να τιμάται η νεολαία του Δήμου Φαιστού, που προσπαθεί για ένα καλύτερο αύριο, στάθηκε από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος. Ο Σεβασμιότατος εξήρε την πρωτοβουλία βράβευσης των νέων, ενώ ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους φοιτητές και διακεκριμένους αθλητές που τίμησαν με τις διακρίσεις τους την περιοχή. Ως ένδειξη αναγνώρισης σημείωσε πως «είναι πολύ σημαντικό κάθε χρόνο να βραβεύουμε τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και τις σημαντικές διακρίσεις που είχαν στον αθλητισμό» και ευχήθηκε «του χρόνου να έχουμε ακόμη περισσότερες βραβεύσεις».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη αναφέρθηκε στη σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν οι μαθητές σε μια δύσκολη για αυτούς χρονιά, αλλά και στη σπουδαιότητα της επιτυχίας τους και ότι αυτή η βράβευση αποτελεί την ηθική ικανοποίηση των κόπων τους. Ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει τη συμβολή τόσο των γονιών, όσο και των καθηγητών-προπονητών των μαθητών, που συνέβαλαν σ' αυτή τη δύσκολη προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι τους.

Αναφερόμενη στην εκδήλωση βράβευσης, που τείνει να γίνει θεσμός, η δήμαρχος υποστήριξε πως, όπως και πέρυσι, η πρώτη επίσημη εκδήλωση του Δήμου για το 2013 είναι αφιερωμένη στους νέους της περιοχής τονίζοντας το ιδιαίτερα σημαντικό έργο του Δήμου σε επίπεδο παιδείας, όπου, παρά τις δυσκολίες που έχουν φέρει οι νέες διαμορφωμένες συνθήκες, η παιδεία των νέων αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής.

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι απόφοιτοι των Λυκείων Μοιρών, Τυμπακίου, Πόμπιας και του ΕΠΑΛ Μοιρών, μαθητές του Γυμνασίου Μοιρών που διακρίθηκαν στη Μαθηματική Εταιρεία και στην Ελληνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, καθώς και αθλητές από τα σωματεία Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Μεσαράς, Γυμναστική Ένωση Μεσαράς, Αθλητική Λέσχη Μεσαράς, το Σύλλογο "Φιλία", το σύλλογο ΑμεΑ και Φίλων Νότιας Κρήτης το "Μέλλον" που είχαν πανελλήνιες και παγκρήτιες διακρίσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News