default-image

Αντιδρά στο κλείσιμο-συγχώνευση σχολών της Κρήτης

Κρήτη
Αντιδρά στο κλείσιμο-συγχώνευση σχολών της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την έντονη αντίδραση του στα σχέδια του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο Πανεπιστημιακών Σχολών της Κρήτης εκφράζει με αναφορά του στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπεύθυνος του τομέα Κοινοβουλευτικής  Ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

Ειδικότερα ο Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα σε σχέση με τις Σχολές της Κρήτης που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός μηχανογραφικού το 2013.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα  το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει τη συγχώνευση και το κλείσιμο ορισμένων τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ και ως εκ τούτου αυτά δεν θα συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό του 2013.

Σε σχέση με την Κρήτη υποστηρίζεται από το δημοσίευμα ότι κινδυνεύουν με άμεσο κλείσιμο το Τμήμα Χημείας και το Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Τμήμα Ηλεκτρονικής και  το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΤΕΙ Κρήτης.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς το κλείσιμο Πανεπιστημιακών Τμημάτων θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στους ήδη φοιτούντες και στους απόφοιτους των Τμημάτων αυτών καθώς και στους καθηγητές αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Στην Αναφορά ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News