Ελλάδα

Νέους υπόπτους καλούν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των οικονομικών εισαγγελέων και του ΣΔΟΕ αναφορικά με τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Μετά την αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είχε αφαιρέσει από τη λίστα με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην HSBC τα ονόματα συγγενικών του προσώπων, οι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, καλούν με την ιδιότητα του υπόπτου για την τέλεση αδικημάτων τρεις δικαιούχους των λογαριασμών, τα ονόματα των οποίων δεν είχαν περιληφθεί στην πρώτη λίστα Λαγκάρντ που παραδόθηκε στις Αρχές.

Πρόκειται για την εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Ελένη Παπακωνσταντίνου, το σύζυγό της Συμεών Σικιαρίδη και τον άνδρα της αδερφής της Ανδρέα Ρωσσώνη, που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για την αλλοίωση των στοιχείων της λίστας.

Την ίδια ώρα, αναμένεται και η ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου που διενεργείται από στελέχη του ΣΔΟΕ υπό την εποπτεία των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, τόσο για τα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Παπακωνσταντίνου όσο και για όλους τους καταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Οι δύο εισαγγελείς ενδέχεται να καλέσουν εκ νέου σε διευκρινίσεις και τους δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη, οι οποίοι ήδη έχουν καταθέσει μέσω υπομνημάτων ως ύποπτοι για την υπόθεση, ενώ παράλληλα δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της έρευνας για τις ευθύνες μη πολιτικών προσώπων να κληθούν και στενοί συνεργάτες του γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου.

Σχόλια