default-image

Επαναπατρίστηκαν 1.041 το μήνα Δεκέμβριο

Ελλάδα
Επαναπατρίστηκαν 1.041 το μήνα Δεκέμβριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης 1.041 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους τον μήνα Δεκέμβριο του 2012, ενώ από τον περασμένο Αύγουστο έχουν επαναπατριστεί 6.012 λαθρομετανάστες.

Συγκεκριμένα, 412 αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό το Πακιστάν (91 άτομα), την Αλβανία (55 άτομα), την Κίνα (43 άτομα), την Αλγερία (35 άτομα) και το Μπαγκλαντές (26 άτομα).

Η επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος". Οι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας επεστράφησαν οδικώς, με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Τον Δεκέμβριο 2012, πέρα από τις παραπάνω επιστροφές η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, άλλων 629 αλλοδαπών, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Με τις επιστροφές του μηνός Δεκεμβρίου, ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, από τον περασμένο Αύγουστο, ανέρχεται σε 6.012 άτομα, σημειώνεται επίσης ότι οι επιχειρήσεις επιστροφής τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και από Εθνικούς πόρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News