«Βάφτισα παιδί gay ζευγαριού, ο ένας είναι ηθοποιός» λέει ο ιερέας που παύθηκε επειδή έντυσε παπαδάκια δύο κορίτσια

Κρήτη
«Βάφτισα παιδί gay ζευγαριού, ο ένας είναι ηθοποιός» λέει ο ιερέας που παύθηκε επειδή έντυσε παπαδάκια δύο κορίτσια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φιλάω το χέρι των πιστών μου, όταν μου φιλούν το δικό μου. Βάφτισα το παιδάκι του gay ζευγαριού με μεγάλη χαρά», λέει ο πατήρ Αλέξανδρος που τέθηκε σε αργία για τα κορίτσια παπαδάκια - Έντυσαν κορίτσια παπαδάκια και στα Χανιά

Σάλος με τον ιερέα που τέθηκε σε αργία επειδή σε λειτουργία που τέλεσε στον Άγιο Νικόλαο Ραγκαβά στην Πλάκα, έθεσε δύο κορίτσια- στην «υπηρεσία» της Εκκλησίας.

Ειδικότερα, ο πατήρ Αλέξανδρος που τέθηκε σε αργία μίλησε για την ευαίσθητη χορδή που άγγιξε στους συντηρητικούς κύκλους της εκκλησίας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ολόκληρο θέμα και να παυθεί από τα καθήκοντά του.

«Θα σας μεταφέρω αυτό που αποφασίστηκε από την έκτακτη συνεδρίαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου χωρίς να είμαι εγώ. Τυχαία συντελέστηκε την Κυριακή και αναδείχτηκε σε σημαντικό γεγονός με πολλαπλές αντιφάσεις. Οι αντιφάσεις του κόσμου δείχνουν πως υπάρχει ποίμνιο που αναζητεί ποιμένα. Αποκαλύπτουν πως η κοινωνία αγαπά την εκκλησία και επιθυμεί να συνδεθεί με την εκκλησία. Η αγάπη του Αρχιεπισκόπου προς το πρόσωπο μου δεν αμφισβητούνται. Σέβομαι τις αποφάσεις του και δεν τις κρίνω. Τίμημα υπάρχει πάντα και όταν κάνεις το καλό και όταν κάνεις το κακό. Εγώ περιμένω την απόφαση της Συνόδου», είπε αρχικά μιλώντας στο Live News του Mega.

«Ρώτησα τα παιδιά μου για να χειροτονηθώ»

Για την απόφασή του να χειροτονηθεί στα 66 του χρόνια, είπε: «Από μικρός είχα μια έφεση στα εκκλησιαστικά. Αγαπούσα την εκκλησία, μάθαινα την εκκλησιαστική μουσική αλλά δεν ήθελα να γίνει αυτό σε μικρή εκκλησία ούτε υπό πίεση. Ακόμα και επίσκοπος μου έλεγε να με χειροτονήσει».

Είπε ακόμα ότι ζήτησε την έγκριση των παιδιών του για να γίνει ιερέας και του είπαν: «πατέρα προχώρα κάνε ό,τι θέλεις. Ήθελα να έχω την συναίνεση της οικογένειας. Η γυναίκα μου το ήθελε δεν είχε κανένα πρόβλημα και τα παιδιά μου», τόνισε και πρόσθεσε ότι κάνει αμισθί αυτή τη δουλειά. Μάλιστα, ανέφερε ότι τον ρώτησε ο Αρχιεπίσκοπος αν θα του φτάνει η σύνταξή του και είπε «ναι, δεν με νοιάζει». «Ασχολούμαστε και με τα εγγόνια μας εκτός από την ενορία, έχουμε 7 εγγόνια, μεγάλη χαρά», είπε χαριτολογώντας.

//--> //-->

«Χάρηκαν τα κοριτσάκια και η οικογένειά τους»

Για τα κοριτσάκια που έντυσε παπαδάκια είπε: «Είναι τρίδυμα τα παιδάκια με ένα αγόρι. Έρχεται στο ιερό και ντύνεται συνέχεια. Και είπα να ντύσουμε και τις αδερφές σου και χάρηκαν πάρα πολύ όλα τα παιδιά.

Μίλησα με τους γονείς για να μπουν οι φωτογραφίες στο site και με πολλή χαρά το δέχθηκαν. Μετά απ' όσα έγιναν ο πατέρας ερχόταν κάθε πρωί στην εκκλησία και μου συμπαραστεκόταν και μου έλεγε πόσο στεναχωρήθηκαν τα κορίτσια με όσα έγιναν».

«Βάφτισα το παιδί του gay ζευγαριού με μεγάλη μου χαρά»

Για το ζευγάρι των ομοφυλόφιλων που βάφτισαν το παιδί στο οποίο έγιναν ανάδοχοι, είπε: «Ο ένας από τα δυο αγόρια που είναι γκέι είναι πνευματικό μου παιδί, ερχόταν κι εξομολογούνταν. Είναι ηθοποιός. Πήραν ανιψάκι του άλλου παιδιού, από αδερφή του που ήταν βουτηγμένη στα ναρκωτικά και το παιδί θα κατέληγε σε ίδρυμα. Μου είπαν, "μπορούμε να το βαφτίσουμε;", και είπα με μεγάλη μου χαρά. Σεβάστηκα τα πρόσωπα, δεν είπα ποτέ ότι αποδέχομαι γάμους, σύμφωνα κτλ».

Ο πατήρ Αλέξανδρος Καριώτογλου, ιερέας ΙΝ Αγίου Νικολάου Ραγκαβά Πλάκας μίλησε και για το ποίμνιό του, και το γεγονός ότι φιλά το χέρι σε όσους φιλούν το δικό του. Σχολιάζοντας είπε πως «λέω στους πιστούς, ότι εσείς μου φιλάτε το χέρι για την ιεροσύνη κι εγώ βλέπω στα πρόσωπά σας την εικόνα του Χριστού και του Θεού».

Υπέρ του πατρός Αλεξάνδρου τάχθηκε ο ιερέας Ευτύχιος Πετράκης, Πρωτοπρεσβύτερος Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, λέγοντας πως «ασφαλώς έχουμε δώσει και στα κορίτσια λαμπάδες. Είναι ασυνήθιστο, το κάναμε για να βάλουμε τα παιδιά μας, που δυστυχώς είναι ακατήχητα, στη χάρη και τον πλούτο της εκκλησιαστικής μας ιστορίας».

Παπαδάκια και στα Χανιά

Σημειώνεται ότι το κύμα συμπαράστασης προς τον ιερέα που τέθηκε σε αργία από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών επειδή έντυσε κορίτσια παπαδάκια, έχει συμπαρασύρει και την κοινωνία της Κρήτης. Ηχηρό μήνυμα στέλνει η τοπική εκκλησία στα Χανιά που τον περασμένο Δεκέμβριο έδωσε την έγκριση της για τέλεση της θείας λειτουργίας με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του Πειραματικού Γυμνασίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News