Κορυφαία διάκριση στους Lefteris Tsikandilakis + Architects με το βραβείο A+Awards της Architizer

Κρήτη
Κορυφαία διάκριση στους Lefteris Tsikandilakis + Architects με το βραβείο A+Awards της Architizer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έργο «Elysium Caved Villas» απέσπασε το πρώτο βραβείο Popular Choice Winner στην κατηγορία Unbuild Hospitality στον 11ο ετήσιο διαγωνισμό, με θέμα «Τιμώντας τα καλύτερα κτίρια και χώρους στον κόσμο»

Η δημιουργική ομάδα του Lefteris Tsikandilakis + Architects κέρδισε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή βραβεία στα A+Awards της Architizer, της κορυφαίας διαδικτυακής πλατφόρμας αρχιτεκτονικής στον κόσμο που επικεντρώνεται στον εορτασμό της καλύτερης αρχιτεκτονικής και χώρων της χρονιάς! Πιο συγκεκριμένα το έργο «Elysium Caved Villas» απέσπασε το πρώτο βραβείο Popular Choice Winner στην κατηγορία Unbuild Hospitality στον 11ο ετήσιο διαγωνισμό, με θέμα «Τιμώντας τα καλύτερα κτίρια και χώρους στον κόσμο».

Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη διάκριση και αναγνώριση της ομάδας του αρχιτεκτονικού γραφείου. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό ένα τέτοιο βραβείο από μια τόσο αξιόλογη κριτική επιτροπή  που αποτελείται από εξέχοντες ανθρώπους, κορυφαίους στο είδος τους από τομείς τόσο διαφορετικούς όπως o αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, η μόδα, οι εκδόσεις, σχεδιασμός προϊόντων, ανάπτυξη ακινήτων και τεχνολογίας. Μεγάλο ρόλο στη διάκριση αυτή έπαιξε και ο κόσμος, ο οποίος αγκάλιασε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από την ομάδα του Lefteris Tsikandilakis + Architects. Σημαντικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ελληνικά γραφεία να σημειώνουν αρκετές και σημαντικές διακρίσεις ξεχωρίζοντας έτσι στη διεθνή σκηνή και αναγνωρίζοντας την αξιόλογη δουλειά που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Περιγραφή του έργου:

Η Κρήτη με το φυσικό της ανάγλυφο, τις έντονες αντιθέσεις, την άγρια ομορφιά της και τον ήλιο της αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη μελέτη αυτή. Μέσα σε ένα φυσικό σκηνικό οι υπόσκαφες κατοικίες μοιάζουν να αναδύονται από την κρητική γη, μέσω της επιλογής τοπικών υλικών, τοπικής χλωρίδας και στοιχείων έντονης μνήμης του κρητικού τοπίου, όπως το υγρό στοιχείο που το συναντάμε σε κάθε κατοικία. Όλα αυτά μαζί προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία λειτουργίας και χρήσης, την επαφή με τη φύση με σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο. Η ατμοσφαιρική ένωση σύγχρονης αρχιτεκτονικής και παραδοσιακών στοιχείων, που εναρμονίζεται με το περιβάλλον, έχει στόχο την ανάδειξη της μοναδικότητας του ελληνικού τοπίου. Στόχος μας ήταν να συνθέσουμε ένα αποτέλεσμα ικανό να αποδώσει μία πλήρη ατμόσφαιρα εντοπιότητας γεμάτη με ελληνικό φως.

Δυο λόγια από τον κ. Τσικανδηλάκη:

«Ταξίδι και γιορτή: αυτό είναι η αρχιτεκτονική για μένα! Νομίζω πως οι δυο αυτές λέξεις συνοψίζουν και τους λόγους για τους οποίους έγινα αρχιτέκτονας. Το ταξίδι μου στην αρχιτεκτονική ήταν και είναι πάντα μία συναρπαστική εμπειρία. Ήθελα πάντα με πάθος, αγάπη, και κέφι να αγγίξω και να συνδέσω το καινούργιο με την παράδοση, το τοπικό με το παγκόσμιο, με στόχο να δημιουργώ χώρους που προκαλούν συναισθήματα και εμπνέουν την ζωή την ανθρώπων». 

3D RENDERING: TABARQ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News