Η Vodafone ενισχύει το αποτύπωμά της στην Κρήτη με επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες

Κρήτη
Η Vodafone ενισχύει το αποτύπωμά της στην Κρήτη με επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ελληνική περιφέρεια παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες, με την Κρήτη να βρίσκεται ιδιαίτερα υψηλά στην ατζέντα της Vodafone Ελλάδος, η οποία επενδύει στο νησί, τόσο σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές, όσο και σε επίπεδο καταστημάτων

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της στρατηγικής της Vodafone Ελλάδας βρίσκεται η Κρήτη, μία από τις σημαντικότερες περιφέρειες για την ελληνική οικονομία, καθώς και μία περιοχή με πολλές προοπτικές ανάπτυξης, λόγω και των σημαντικών ψηφιακών υποδομών που αναπτύσσονται στο νησί.

Η ελληνική περιφέρεια παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες, με την Κρήτη να βρίσκεται ιδιαίτερα υψηλά στην ατζέντα της Vodafone Ελλάδος, η οποία επενδύει στο νησί, τόσο σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές, όσο και σε επίπεδο καταστημάτων. Η σημασία που δίνει η Vodafone στην Κρήτη αναδείχθηκε περαιτέρω με την πρόσφατη επίσκεψη υψηλόβαθμων μελών της διοικητικής ομάδας της εταιρείας, στο πλαίσιο συναντήσεών τους με συνεργάτες σε όλη τη χώρα.

Όπως σημείωσαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τους τα στελέχη της Vodafone Ελλάδας, το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στην Κρήτη βρίσκεται σταθερά πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο, απόδειξη της εμπιστοσύνης των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού προς την ελληνική θυγατρική του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου. Αυτή την εμπιστοσύνη και προτίμηση επιβραβεύει η Vodafone Ελλάδος, έχοντας προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις, όπως είναι η ολοκλήρωση του υποθαλάσσιου δικτύου οπτικών ινών στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου, που ενισχύει σημαντικά την ποιότητα της τηλεπικοινωνιακής διασύνδεσης της Κρήτης με τα γύρω νησιά, καθώς και με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία αναπτύσσει πρότυπα καταστήματα. Οι επενδύσεις της Vodafone περιλαμβάνουν και στρατηγικής σημασίας κινήσεις, όπως είναι η ενίσχυση των συνεργασιών με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα που λειτουργούν στο νησί, με το Σεισμολογικό Δίκτυο Κρήτης (HSNC) να αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

«Η αξιοποίηση των τεχνολογιών IoT της Vodafone από το Σεισμολογικό Δίκτυο Κρήτης αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως η τεχνολογία μπορεί να σώσει ζωές από φυσικές καταστροφές», επεσήμανε ο εμπορικός διευθυντής εταιρικών πελατών της Vodafone Ελλάδας, Γιώργος Τζανετάκος. Η Vodafone έχει αναλάβει να ενημερώσει τα σεισμικά συστήματα του Οργανισμού με ισχυρή συνδεσιμότητα, που, σύμφωνα με τον κ. Τζανετάκο, μπορεί με ασφάλεια και αξιοπιστία να μοιράζεται δεδομένα με το κέντρο ελέγχου.

«Ένας τομέας όπου δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην Κρήτη είναι οι συνεργασίες με τις τοπικές επιχειρήσεις, ειδικά εκείνες του τουρισμού, οι οποίες αξιοποιούν τις λύσεις που προσφέρει το Vodafone Business, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να ενισχύσουν την παραγωγικότητά τους τους», ανέφερε ο κ. Τζανετάκος.

 Σημειώνεται πως η Vodafone Ελλάδας διατηρεί μακροχρόνιες συνεργασίες με μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Κρήτη, οι οποίες επεκτείνονται περαιτέρω. Παράλληλα, συνεχίζει να ενισχύει και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσα από την εξειδικευμένη ομάδα προσωπικών σύμβουλων της Vodafone, η οποία εστιάζει στην καθοδήγηση για την επιλογή των ιδανικών ψηφιακών εργαλείων με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Σημαντικές επενδύσεις υλοποιούνται και στον τομέα της λιανικής. Η Vodafone έχει ενισχύσει σημαντικά της επιλογές των καταναλωτών, λειτουργώντας -μεταξύ άλλων- 3 πρότυπα, digital καταστήματα στο Ηράκλειο. Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δίνει και στη φοιτητική κοινότητα, η οποία είναι ιδιαίτερα μεγάλη στην Κρήτη, λειτουργώντας ένα CU κατάστημα στο Ηράκλειο, όπως και το CU hub, το οποίο έχει δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

«Η Κρήτη είναι από τις περιφέρειες που δίνουμε ιδιαίτερη σημασία και το πλάνο μας είναι να ενισχύσουμε την παρουσία με νέες υπηρεσίες, αξιοποιώντας και την ολοκλήρωση του υποθαλάσσιου δικτύου οπτικών ινών», επεσήμανε η Κάτια Σταθάκη, εμπορική διευθύντρια καταναλωτικών προϊόντων της Vodafone Ελλάδος. «Τους τελευταίους μήνες έχουμε παρουσιάσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται σε όλους τους καταναλωτές. Δέσμευσή μας είναι όσα προσφέρουμε να ξεχωρίζουν για την καινοτομία τους, με στόχο την σύγκλιση των επικοινωνιών, και να διευκολύνουν, αλλά και να κάνουν πιο ευχάριστη την καθημερινότητα των πελατών μας.

Με αυτή την αφετηρία, το Vodafone TV διαθέτει το καλύτερο ψυχαγωγικό περιεχόμενο, σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα studios στον κόσμο, όπως είναι η Disney, το HBO και η Warner Bros. Επιπλέον, έχουμε δημιουργήσει το CULiquid, ένα digital-only καρτοκινητό, που άλλαξε τα δεδομένα της αγοράς, καταργώντας την επιλογή προκαθορισμένων πακέτων φωνής και δεδομένων και προσφέροντας απόλυτη ελευθερία στους συνδρομητές μας. Υπάρχει, ακόμη, το Vodafone One Unlimited, ένα συνδυαστικό πρόγραμμα που είναι και το πρώτο στην ελληνική αγορά το οποίο επιτρέπει στον συνδρομητή να το διακόψει. Όπως και το Vodafone Flex, το οποίο δίνει τη δυνατότητα για αγορές συσκευών με άτοκες δόσεις, μέσω του μηνιαίου λογαριασμού ή τραπεζικής χρηματοδότησης ή πιστωτικής κάρτας», πρόσθεσε η κυρία Σταθάκη.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Vodafone Ελλάδας, η επένδυση στην Κρήτη πρόκειται να συνεχιστεί, ιδίως όσον αφορά στην ενίσχυση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της εταιρείας, τόσο στην κινητή όσο και στη σταθερή τηλεφωνία. Άλλωστε, μεγάλα έργα, όπως είναι ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ) και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, αναμένεται να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για μία από τις πιο δυναμικές περιφέρειες της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News