Πανελλαδικές 2023: Τα θέματα και οι απαντήσεις σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία

Κρήτη
Πανελλαδικές 2023: Τα θέματα και οι απαντήσεις σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι υποψήφιοι των γενικών Λυκείων εξετάζονται σήμερα σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία - Για μία ακόμη χρονιά, το neakriti.gr θα βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων

Συνεχίζονται σήμερα Τρίτη, 6 Ιουνίου, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους περίπου 70.000 υποψήφιους των ΓΕΛ με την εξέταση στα  μαθήματα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά

Δείτε εδώ τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά

Δείτε εδώ την εκτίμηση για τα Αρχαία Ελληνικά

«Δύσκολη Μετάφραση - Βαρόμετρο στα Αρχαία»

Όπως σημειώνει το εκπαιδευτικό προσωπικό των Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» Ηρακλείου, «Η δυσκολία στην μετάφραση του αδίδακτου κειμένου , σε συνδυασμό με το γεγονός ότι από φέτος τα μόρια που δίνει η μετάφραση είναι 20 και όχι 10, όπως τα προηγούμενα χρόνια, καθιστούν το συγκεκριμένο διαγώνισμα σίγουρα πιο δύσκολο από πέρσι τουλάχιστον . Η δυσκολία που θα συναντήσουν στη μετάφραση οι υποψήφιοι πιθανότατα θα ρίξουν τον μέσο όρο των υποψηφίων στο συγκεκριμένο μάθημα. Κατά τα άλλα, το συγκεκριμένο διαγώνισμα χαρακτηρίζεται από θέματα αναμενόμενης και σωστά διαβαθμισμένης δυσκολίας. Αναλυτικά, απόλυτη σαφήνεια χαρακτηρίζει πάνω απ’ όλα τις ερωτήσεις στο διδαγμένο κείμενο. Ερωτήσεις που θυμίζουν τράπεζα θεμάτων. Τιμή στους συναδέλφους στα Φροντιστήριο πουκαμισάς Ηρακλείου καθώς τις 22 Μαΐου είχαν δημοσιεύσει διαγώνισμα με το συγκεκριμένο απόσπασμα του Αριστοτέλη στο διδαγμένο και δύο ερωτήσεις πανομοιότυπους (Α1 και Β1). https://www.neakriti.gr/files/poukamisas_23/arxaia_22_5.pdf Το αδίδακτο κείμενο, εκτός της μετάφρασης, είχε ασκήσεις αναμενόμενης δυσκολίας και στην γραμματική και το συντακτικό. Σίγουρα βέβαια αφορά καλά προετοιμασμένος μαθητές».

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στα Μαθηματικά

Δείτε εδώ τα θέματα στα Μαθηματικά

Δείτε εδώ την πρώτη εκτίμηση για τα θέματα στα Μαθηματικά

«Μαθηματικά ελεγχόμενης δυσκολίας»

Όπως σημειώνει το εκπαιδευτικό προσωπικό των Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» Ηρακλείου,, τα θέματα «Δεν έκρυβαν παγίδες και δεν τρόμαξαν τους καλά προετοιμασμένους υποψήφιους τα Μαθηματικά στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις . Ίσως να πρόκειται για τα ευκολότερα θέματα Μαθηματικών της τελευταίας τετραετίας! Ήταν ιδιαιτέρως εύκολη η θεωρία στο θέμα Α. Μάλλον αρκετά απαιτητικό χαρακτηρίζεται το Θέμα Β, ως Θέμα Β΄, όταν μάλιστα ακολουθεί ένα ευκολότερο θέμα (Θέμα Γ)! Αυτό ίσως εκπλήξει αρκετούς υποψήφιους, ιδιαίτερα εκείνους που είναι αδύναμοι στα Μαθηματικά. Το θέμα Γ χαρακτηρίζεται αναμενόμενο χωρίς παγίδες και ιδιαίτερες δυσκολίες. Το θέμα Δ είναι σίγουρα απαιτητικό. Εξετάζει σημαντικά σημεία της ύλης αλλά δεν έχει εξεζητημένα υποερωτήματα. Θα έλεγε κανείς ότι ως Θέμα Δ είναι σωστά δομημένο. Υψηλής δυσκολίας, όπως αναμενόταν, χαρακτηρίζεται το Δ4, δηλαδή οι τελευταίες 9 μονάδες».

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλαδικές 2023

Δείτε εδώ τις απαντήσεις για το μάθημα της Βιολογίας

Δείτε εδώ τα θέματα στο μάθημα της Βιολογίας

Δείτε εδώ την πρώτη εκτίμηση για το μάθημα της Βιολογίας

«Δύσκολη Βιολογία»

Όπως σημειώνει το εκπαιδευτικό προσωπικό των Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» Ηρακλείου, «Μάλλον πρόκειται για τα πιο δύσκολα θέματα Βιολογίας των τελευταίων ετών. Πιθανόν αποτελέσει το μάθημα ορόσημο για την εισαγωγή στις υψηλόβαθμες σχολές των σπουδών υγείας!  Ήθελαν ιδιαίτερα προσοχή και έκρυβαν αρκετές παγίδες. Το άριστα είναι δύσκολο. Τα γραπτά πάνω από 16 μάλλον θα είναι σαφώς  λιγότερα από τα τελευταία χρόνια. Αναλυτικά: το Θέμα Α είναι εύκολο. Το Θέμα  Β είναι μεγάλης έκτασης αλλά ελεγχόμενης δυσκολίας και  αφορά αρκετά   την νέα εξεταζόμενη ύλη  Το θέμα Γ χαρακτηρίζεται προβλεπόμενο,  όμως αρκετά υποερωτήματα χρειαζόταν εξαιρετική προσοχή. Το θέμα Δ σίγουρα είναι  ιδιαιτέρως απαιτητικό με σημεία παγίδες.»

Για μία ακόμη χρονιά, το neakriti.gr θα βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων

Το neakriti.gr, σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια «Πουκαμισάς» Ηρακλείου, θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2023 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023, έως ότου ανακοινωθούν.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ. 

Το πρόγραμμα για τα ΓΕΛ

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλαδικές 2023

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News