Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίζουμε για αντιπολίτευση

Ελλάδα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίζουμε για αντιπολίτευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέντευξή παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Είναι ξεκάθαρο ποιος θα κυβερνήσει, αυτό που έχει σημασία είναι αυτός που θα κυβερνήσει, αν θα έχει απέναντί του ισχυρή αντιπολίτευση»: αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Star, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητώντας, έτσι, την ψήφο των πολιτών.

Ερωτηθείσα, εν πρώτοις, για την αντίδραση της Πλεύσης Ελευθερίας στους πλειστηριασμούς, η Ζ. Κωνσταντοπούλου υποσχέθηκε πως «θα είμαστε αντιπολίτευση, που σημαίνει υπεράσπιση των πολιτών, όπως ήμασταν όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι δίπλα στους πολίτες, των οποίων η πρώτη κατοικία απειλείται, δηλαδή το δικαίωμα στη στέγη. Το κάνω και με κινηματικούς τρόπους - έχουμε σταματήσει πάρα πολλούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας - και με νομικούς τρόπους και με πολιτική παρέμβαση». Εξ άλλου, συνέχισε, «έως τώρα δεν υπήρχε κοινοβουλευτική αντιπολίτευση για τα θέματα αυτά».

Ειδικώς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο θέμα, υποστήριξε πως δεν έκανε αντιπολίτευση και δεν θα μπορούσε να κάνει γιατί «ο ίδιος είχε θεσμοθετήσει αυτές τις πολιτικές. Ειδικά δε, για τους πλειστηριασμούς, τους είχαν ψηφίσει και εκπρόσωποι μικρότερων κομμάτων, ο κ. Βαρουφάκης τα είχε ψηφίσει τα πράγματα αυτά».

Ενώ, σε ένα γενικό σχόλιο στη συνέχεια, επεσήμανε πως «είναι εκλογές για αντιπολίτευση, αυτό λέμε εμείς. Και η Πλεύση Ελευθερίας είναι η μόνη αξιόπιστη φωνή που θα ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή». Προϊδέασε δε, για «δυναμικότατη», όπως είπε, αντιπολίτευση. «Είναι ξεκάθαρο ποιος θα κυβερνήσει, αυτό που έχει σημασία είναι αυτός που θα κυβερνήσει, αν θα έχει απέναντί του ισχυρή αντιπολίτευση. Αν θα έχουμε μία από τα ίδια, δεν θα έχει αντιπολίτευση», συμπλήρωσε. Στο σημείο αυτό, μάλιστα, η κυρία Κωνταντοπούλου υπερασπίσθηκε το δικαίωμα των φοιτητών και των εργαζομένων σε τουρισμό και εστίαση να ψηφίσουν. Για τούτο, και πρέπει να γίνουν ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι, πρότεινε.

Στο θέμα της ακρίβειας, «κάποιος πρέπει να ελέγξει την κυβέρνηση για την αισχροκέρδεια», δήλωσε προσθέτοντας: «Το να μην μπορεί η μέση οικογένεια να ανταποκριθεί στα έξοδα του μήνα, είναι αποτυχία της πολιτικής που ασκείται επί δεκαετίες».

Ερωτηθείσα για τη νέα απόπειρα του Ηλία Κασιδιάρη να κατέλθει στις εκλογές, η Ζωή Κωνσταντοπούλου προχώρησε στο εξής σχόλιο: «Η διαφήμιση που έχει γίνει σε όλη αυτήν την προσπάθεια και όλη αυτήν την πλευρά, εμάς δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Θεωρούμε ότι μονοπωλείται η δημόσια συζήτηση από πράγματα που δεν θα έπρεπε. Αυτό δείχνει και ένα πολιτικό σύστημα που κάπως το εξυπηρετεί αυτή η συζήτηση».

Κλείνοντας, επανέλαβε πως είναι «ευκαιρία για τον κόσμο να δει ένα εντελώς διαφορετικό υπόδειγμα αντιπολίτευσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News