Έβρος: Προφυλακιστέοι οι 5 συνοριοφύλακες - Κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών

Ελλάδα
Έβρος: Προφυλακιστέοι οι 5 συνοριοφύλακες - Κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από πολύωρη διαδικασία οι πέντε κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 5 συνοριοφύλακες, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στον Έβρο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον ιστότοπο In.gr, μετά από μαραθώνια απολογία, που κράτησε πάνω από 9 ώρες, οι πέντε συνοριοφύλακες στον Έβρο κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διευκόλυνση παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Η απολογία των συνοριοφυλάκων, έγινε ατομικά, παρουσία των συνηγόρων υπεράσπισης. Από το πρωί, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Ορεστιάδας είχαν συγκεντρωθεί στενοί συγγενείς των κατηγορουμενων, σύζυγοι και παιδιά, μαζί με φιλικά τους πρόσωπα.

Οι πέντε συνοριοφύλακες παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί στις 9.45 ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή.

Είχαν προηγηθεί δυο διαδοχικές προθεσμίες που πήραν την Τρίτη και χθες Παρασκευή για να απολογηθούν.

Μετά τις απολογίες τους και την απόφαση να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.

Οι 5 συνοριοφύλακες από το ΤΣΦ Ισαακίου Διδυμοτείχου συνελήφθησαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος για τα αδικήματα: Διευκόλυνση εισόδου πολιτών Τρίτων Χωρών, διεύθυνση συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση , δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας , μεταφορά από το εξωτερικό παράνομων πολιτών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όγκος της δικογραφίας, αριθμεί 2.500 σελίδες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News