ΠΝΟ: Στελέχη εταιριών δημιουργούν τεχνητή έλλειψη πληρωμάτων για να προσλάβουν αλλοδαπούς εργαζόμενους

Ελλάδα
ΠΝΟ: Στελέχη εταιριών δημιουργούν τεχνητή έλλειψη πληρωμάτων για να προσλάβουν αλλοδαπούς εργαζόμενους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεθοδευμένη κίνηση κάποιων στελεχών εταιρειών τα οποία επικαλούνται τεχνητή έλλειψη πληρωμάτων ενόψει της θερινής περιόδου,

To θέμα της «τεχνητής έλλειψης πληρωμάτων που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα», απασχόλησε έκτακτη συνεδρίαση της διοίκησης της ΠΝΟ.

Συνδικαλιστικά στελέχη της ναυτεργασίας έκαναν λόγο για μεθοδευμένη κίνηση κάποιων στελεχών εταιρειών τα οποία επικαλούνται τεχνητή έλλειψη πληρωμάτων ενόψει της θερινής περιόδου, προκειμένου να προσλάβουν αλλοδαπά πληρώματα.

Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΠΝΟ, κατόπιν εισήγησης του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Μανώλη Τσικαλάκη, διατυπώθηκαν οι πάγιες θέσεις για τα ζητήματα πλήρους και ασφαλούς στελέχωσης των πλοίων, ενώ τονίστηκε ότι το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών δεν πρόκειται να δεχθεί καμία έκπτωση στην εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Επίσης τέθηκαν μια σειρά ζητήματα που άπτονται στη λειτουργία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) που αφορούν στην ακριβή καταγραφή των προσφερομένων ναυτικών αλλά και της έκδοσης ναυτικού φυλαδίου.

Επιπροσθέτως, η Ομοσπονδία επανέφερε την πάγια θέση της να επιστραφούν, στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας, τα ναυτικά φυλλάδια των συνταξιούχων ανεξαρτήτως της ειδικότητάς τους και της κατηγορίας πλοίου στην οποία υπηρετούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News