Διάβημα της Ζ. Κωνσταντοπούλου στον υπουργό Παιδείας

Ελλάδα
Διάβημα της Ζ. Κωνσταντοπούλου στον υπουργό Παιδείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, που επισκέφθηκε τον Υπουργό νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, εξέφρασε την στήριξή της στους μαθητές, για την απίστευτη ταλαιπωρία τους, και τόνισε πως είναι ανεπίτρεπτο να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα σε ένα οργανωμένο κράτος

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, πραγματοποίησε σήμερα προφορικό διάβημα προς τον Υπηρεσιακό Υπουργό Παιδείας, κ.Χρήστο Κίττα, για τα δικαιώματα των μαθητών και των φοιτητών, με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη Δευτέρα, με την πτώση της Τράπεζας Θεμάτων, αλλά και τον προσδιορισμό των εκλογών εν μέσω εξεταστικής περιόδου στα Πανεπιστήμια.

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, που επισκέφθηκε τον Υπουργό νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, εξέφρασε την στήριξή της στους μαθητές, για την απίστευτη ταλαιπωρία τους, και τόνισε πως είναι ανεπίτρεπτο να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα σε ένα οργανωμένο κράτος.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη προκειμένου να μην επιβαρυνθούν από αντίστοιχα προβλήματα οι τελειόφοιτοι των λυκείων που αύριο ξεκινούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Αλλά και διατύπωσε το αίτημα να συνυπολογισθεί αυτή η ανυπαίτια ταλαιπωρία και να διευκολυνθεί η εισαγωγή περισσότερων φοιτητών στα Πανεπιστήμια, χωρίς το εμπόδιο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσε το ζήτημα της ανάγκης διευκόλυνσης των φοιτητών να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, καθώς οι εκλογές προσδιορίσθηκαν εν μέσω εξεταστικής περιόδου και πολλοί φοιτητές σπουδάζουν μακριά από τον τόπο τους. Για να λυθεί το θέμα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να δημιουργηθούν ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι για τους φοιτητές, ώστε να μην υπάρξει κανένας φοιτητής και καμμιά φοιτήτρια που εμποδίζεται να ψηφίσει.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τη δήλωση της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, κατά την έξοδό της από το Υπουργείο Παιδείας, αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον Υπουργό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News