Οι ληστές με τα γυαλιά τραπ: Πέντε ληστείες από ανήλικο και 24χρονο

Ελλάδα
Οι ληστές με τα γυαλιά τραπ: Πέντε ληστείες από ανήλικο και 24χρονο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και οι δύο έχουν βαρύ ποινικό παρελθόν και χαρακτηρίζονται ως άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια άτομα

Τουλάχιστον πέντε ληστείες μέσα σε 15 ημέρες έκαναν οι δύο συλληφθέντες Ρομά που μαζί με τουλάχιστον έναν συνεργό έγιναν ο φόβος και ο τρόμος για τους κατοίκους της συνοικίας Απομάχων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στοχοποιούσαν κυρίως γυναίκες τις οποίες έβλεπαν στο δρόμο και δίσταζαν να τις χτυπήσουν για να τους κλέψουν τις αλυσίδες. Το απόγευμα της 25ης Μαϊου έσπρωξαν μία 62χρονη και της πήραν την αλυσίδα. Η γυναίκα έπεσε στο οδόστρωμα και χτύπησε σε σημείο του κεφαλιού όπου είχει χειρουργηθεί πριν από δύο μήνες. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί της έκαναν παρακέντηση ώστε να υποχωρήσει το αιμάτωμα.

Στις 14 του μήνα έκαναν ακριβώς το ίδιο σε μία 52χρονη στην ίδια περιοχή για να της πάρουν την τσάντα. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τώρα είναι στο σπίτι της κάταγμα στο πόδι.

Σε άλλη περίπτωση επιτέθηκαν σε 61χρονη έξω από το κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου για να της πάρουν τις αλυσίδες.

Το μεσημέρι του Σαββάτου οι δύο συλληφθέντες με τον συνεργό τους είδαν τον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού να ποτίζει τα λουλούδια στην αυλή. Την ώρα που τους έδινε νερό ο ένας επιχείρησε να του τραβήξει την αλυσίδα με τον ιδιοκτήτη απομακρύνεται εγκαίρως αντιλαμβανόμενος τί επρόκειτο να συμβεί.

Την Κυριακή αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν δύο από τους δράστες στην ίδια περιοχή και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας. Πρόκειται για δύο Ρομά. Ο ένας είναι ανήλικος με δύο διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης και ο δεύτερος 24 ετών. Μαζί με έναν συνεργό που διαφεύγει φορούσαν αυτά τα γυαλιά και ρούχα που παραπέμπουν σε τράπερς.

Και οι δύο έχουν βαρύ ποινικό παρελθόν και χαρακτηρίζονται ως άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια άτομα τα οποία παρά τα περιοριστικά μέτρα που τους έχουν επιβληθεί συνέχιζαν να έχουν παραβατική συμπεριφορά..

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News