Μία κατσίκα αναστάτωσε το σιδηρόδρομο!

Ελλάδα
Μία κατσίκα αναστάτωσε το σιδηρόδρομο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συμπαθές τετράποδο είχε εγκλωβιστεί στη γέφυρα μετά τη Στίρφακα και ήταν κίνδυνος για το ασφαλές πέρασμα των αμαξοστοιχιών…

Από τα πλέον απρόβλεπτα συμβάντα είχαμε λίγο πριν το μεσημέρι της Τρίτης (30/5) στη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Λειανοκλαδίου - Δομοκού. Μία κατσίκα είχε εγκλωβιστεί μεταξύ της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, θέτοντας σε κίνδυνο τα περάσματα των αμαξοστοιχιών!

Το θηλαστικό εντόπισε εκπρόσωπος της δημοτικής Αρχής, ο οποίος φρόντισε να ενημερωθεί το τεχνικό προσωπικό του ΟΣΕ. Ευτυχώς ειδοποιήθηκε εγκαίρως το πρώτο τραίνο που πέρασε από κει, το οποίο και κινήθηκε προσεκτικά με χαμηλή ταχύτητα. Αμέσως μετά, άνθρωπος του Οργανισμού εντόπισε την κατσίκα και ύστερα από αρκετή προσπάθεια, κατάφερε να την απομακρύνει με ασφάλεια από το σημείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, το συμπαθές τετράποδο πρέπει να βρήκε τρύπα στην περίφραξη. Δυστυχώς και αυτό είναι… ανθρώπινο έργο, κάποιων που πιθανότατα θέλουν να αποφεύγουν «περιττά» χιλιόμετρα στις δραστηριότητές τους στο βουνό. Όταν λοιπόν το ζωντανό βρέθηκε μεταξύ των γραμμών, ξεκίνησε τις βόλτες αναζητώντας διέξοδο, χωρίς βέβαια αποτέλεσμα.

Αν και οι κατσίκες είναι μικρόσωμα ζώα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα μπορούσε να προκαλέσει αν ερχόταν ξαφνικά αντιμέτωπη με τραίνο, σε ένα σημείο όπου οι αμαξοστοιχίες είναι πολλά μέτρα πάνω από το έδαφος…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News